Väittely ensi vuoden tuloista ja menoista jatkuu – muun muassa sisäministeri ja työministeri vastaamassa kansanedustajille

Budjetin lähetekeskustelu suuressa salissa jatkuu myös huomenna perjantaina ja ensi tiistaina.

Eduskunnassa jatketaan tänään väittelyä valtion ensi vuoden talousarviosta ja hallituksen tekemistä budjettilinjauksista.

Kansanedustajien tentattaviksi nousevat muun muassa sisäministeri Paula Risikko (kok.), työministeri Jari Lindström (sin.) ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.).

Budjetin lähetekeskustelu suuressa salissa jatkuu myös huomenna perjantaina ja ensi tiistaina. Sen jälkeen budjetti etenee valiokuntakäsittelyyn. Budjetti palaa jälleen myöhemmin syksyllä koko eduskunnan käsittelyyn ja hyväksyttäväksi.

Budjettiesityksen loppusumma ensi vuodelle on 55,7 miljardia euroa.

Suomi elää edelleen yli varojensa, sillä hallituksen laatima budjettiesitys on kolme miljardia euroa miinuksella. Alijäämä aiotaan kattaa ottamalla lisää velkaa. Valtion velan arvioidaan kasvavan ensi vuonna yli 110 miljardiin euroon.

Hallitus ennustaa työttömyysasteen laskevan 8,1 prosenttiin ja työllisyysasteen nousevan 70 prosenttiin ensi vuonna.

Budjetin laatineella hallituspohjalla eli keskustalla, kokoomuksella ja sinisillä on eduskunnassa takanaan kansanedustajien enemmistö. Tämän vuoksi ensi vuoden talousarvioesitykseen ei odoteta suuria muutoksia syksyn eduskuntakäsittelyn aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.