Väkivaltaa vastaan muodostettiin sydän – "Uhka tuntuu todelliselta Jyväskylässäkin"

Suomen Vastarintaliikkeen väkivalta palauttaa mieliin neljä vuotta sitten tapahtuneen kirjastopuukotuksen.

Jyväskylän Kompassille tuotiin maanantaina illalla kukkia ja pieniä muistokynttilöitä kannanottona Suomen Vastarintaliikkeen (SVL) väkivaltaan, joka johti yhden miehen kuolemaan Helsingissä.

Kukista muodostettiin sydän. Samoin muutaman kymmenen hengen osallistujajoukko asettui toisiaan kädestä pitäen samanlaiseen muodostelmaan.

– Toivottavasti viimeistä kertaa SVL:n vuoksi, totesi kulttuuriaktiivi ja kaupunginvaltuutettu Irma Hirsjärvi (vas.), yksi tapahtuman koollekutsujista.

Paikalla ollut Aino Sirén myönsi, että väkivallan uhka tuntuu todelliselta Jyväskylässäkin. Hän kertoi omia kavereitaan olleen paikalla, kun Jyväskylän kirjastopuukotus tapahtui neljä vuotta sitten.

Marianne Leppä kertoo itse olleensa kaupungilla lastensa kanssa viime vuoden kesällä, kun Vastarintaliikkeen mielenosoitus muuttui mellakaksi ja päättyi pahoinpitelyyn.

– Pelkäsin lasteni puolesta. Koska perheemme on monikulttuurinen, mietin millaisia tilanteita heille voi tulla eteen.

Nopeasti tapahtuman jälkeen Leppä päätti, ettei anna pelolle valtaa. Hän osallistui mielenilmaukseen, jossa tehtiin sydän kukista kuten nytkin.

Veera Planting kertoi toivovansa, että äärioikeiston väkivaltaisuus otettaisiin viimein vakavasti ja arvioitaisiin sen uhka uudestaan.

– Olen kyllä huolissani maahanmuuttajatuttavieni puolesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .