Välipäivä tuli purjehduksen olympiadebytanteille tarpeeseen

Ruskola ja Cedercreutz putosivat toisena päivänä kokonaiskilpailussa neljä sijaa.

Olympiakisadebytanteille Noora Ruskolalle ja Camilla Cedercreutzille sunnuntain välipäivä Rion purjehduksissa tuli kuin tilauksesta.

Pari veneili edellisen päivän aikana peräti neljä lähtöä. He joutuivat urakoimaan, koska naisten 49er FX -luokan avauksessa oli saatu heikon tuulen takia loppuun vain kaksi lähtöä.

Ruskola ja Cedercreutz putosivat toisena päivänä kokonaiskilpailussa neljä sijaa, 14:nneksi.

– Kyllä päivän kolmannessa ja neljännessä lähdössä alkoi jo tuntua, että jäsenissä hapottaa, Cedercreutz myönsi kisan rasitukset.

Sääolot eivät Cedercreutzin mukaan toisena päivänä paljon poikenneet regatan avauksesta.

– Oli aika samaa. Ehkä enemmän oli aallokkoa.

Mitalilähtöön vielä hinkua

Peruskilpailun kuuden lähdön jälkeen eli kisan puolivälissä suomalaispari on kymmenentenä olevaa Ruotsin venekuntaa jäljessä 23 pistettä. Niin paljon Ruskolalla ja Cedercreutzilla on matkaa kymmenen parhaan mitalilähtöön, jonne heillä on kova hinku.

– Erona muihin regatoihin on se, että täällä on vain 20 venettä, ja kaikki ovat tosi hyviä. Pienikin virhe voi olla iso tappio. Kahden päivän jälkeen peli on vielä auki, pari uskoo Suomen olympiajoukkueen tiedotteessa.

Miesten Laser-luokka sai naisten Laser radialin tavoin peruskilpailunsa päätökseen. Suomen Kaarle Tapperin olympiaurakka päättyi kahdessa viimeisessä lähdössä sijoihin 23 ja 19.

Kilpailijajoukon nuorimmasta päästä oleva 20-vuotias Tapper oli peruskisan 26:s eli karsiutui mitalilähdöstä.

– Tähtäsin vähän korkeammalle, joten olen sikäli pettynyt. Pitää vain treenata kovempaa. Oli minulla viikon aikana onneksi pari hyvää hetkeä ja hyvää lähtöä, Tapper kertoi tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.