Väliraportti: Lastensuojelu pistettävä uusiksi

Lastensuojelu vaatii kokonaisvaltaisen uudistuksen, katsoo sosiaali- ja terveysministeriön selvitysryhmä. Sen mukaan lastensuojelun laadun hallinta on kunnissa satunnaista ja kuntien väliset erot suuria.

Selvitysryhmän mielestä lastensuojelun sosiaalityöhön kohdistuva paine on muodostumassa kohtuuttomaksi. Pätevistä sosiaalityöntekijöistä on pulaa, eikä heitä ole osassa kunnista ollenkaan.

Ryhmä pitää välttämättömänä, että lastensuojelun kehittämis- ja ohjausstrategiat selvitetään valtakunnallisesti uudelleen. Lastensuojelulaki uudistettiin viisi vuotta sitten, mutta kunnat eivät ole saaneet riittävästi tukea lain vaatimusten toteuttamiseen.

Joissain kunnissa on ryhmän mukaan hyviä käytäntöjä, mutta ne eivät siirry kunnasta toiseen. Myöskään järjestöjen ja muiden epävirallisten toimijoiden oppeja ei hyödynnetä riittävästi.

Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananojan johtama ryhmä jatkaa työtään ja antaa ehdotuksia tilanteen parantamiseksi myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi: Mielenosoituksiin osallistui Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnassa olevia henkilöitä, kuva- ja videomateriaalia käydään läpi

Linnan juhlia seurattiin aiempaa enemmän verkossa – tv-lähetyksillä yhteensä kolme miljoonaa katsojaa

Keskustan varapuheenjohtaja kertoo, että hallitus on kipuillut alusta alkaen – "Vahvaa luottamusta ei ole pystytty rakentamaan"

Tuhannet yhdistävät lukion ja ulkomaat – Jyväskylässä opiskelijoita hemmotellaan maksuttomalla opintojaksolla eri puolilla Eurooppaa

Puhemies Vanhanen Ylen Ykkösaamussa: Keskustelu uusista vaaleista hallituskriisin yhteydessä ylitse kaiken suhteellisuuden

Eurojackpotin päävoitto pelattiin Janakkalassa

Suomalaisoperaattorit luottavat Huawein tekniikkaan – ”todisteita Huawein laitteisiin liittyvistä tietoturvariskeistä ei ole esitetty”

Ihminen jäi junan alle Jyväskylässä – rataliikenne Jyväskylän ja Jämsän välillä jatkuu

Yön uutiskooste: Puolueet vastaavat tänään Antti Rinteen kysymyksiin, itsenäisyyspäivän mielenosoitusten kiinniotetuista suurin osa päästetty vapaaksi, Ericssonille miljardisakot

Kirjailija Hannele Huovi vei Linnaan erikoisia terveisiä – "Etiketti on tärkeää, karhutkin sen tietävät"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.