Väyrynen torjuu USA:n moitteet lääkekorvauslaista

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen puolustaa Suomen lääkekorvauslakia Yhdysvaltain lääketeollisuuden syytöksiä vastaan.

Amerikkalainen lääketeollisuuden järjestö on esittänyt Suomen asettamista tarkkailulistalle, koska uusi lääkkeiden viitehintajärjestelmä ei järjestön mukaan tarjoa riittävää suojaa patenttituotteille. Huhtikuussa voimaan tuleva uudistus laajentaa lääkevaihtoa siten, että vaihtokelpoiset lääkevalmisteet voivat olla myös patenttisuojattuja.

Suomi pitää tarkkailulistalle joutumista kohtuuttomana. Väyrynen on lähettänyt asiasta hallituksen puolesta vastineen Yhdysvaltain viranomaisille. Vastineessa korostetaan, että Suomen patenttisuoja on kansainvälisten velvoitteiden mukainen.

Yhdysvallat asettaa huhtikuussa vuosittaiselle tarkkailulistalle maita, jotka eivät tarjoa keksinnöille ja tuotemerkeille riittävää suojaa. Aiemmin listalle ovat joutuneet muun muassa Brasilia, Italia, Norja ja Ukraina.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän yläkoulujen personal trainer -toiminta laajenee – Oppilaille ilmaista liikunta- ja ravintoneuvontaa

Kattopeltejä irtosi Yliopistonkadulla – pelastuslaitos esti vaaran sunnuntaina

Timo Soinia yritettiin lyödä Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla – ulkoministeri kiittää turvamiehiä blogissaan

Vanhusjärjestöt huolestuivat vanhuspalveluiden keskittymisestä – "Suuret monikansalliset toimijat syövät pienempiä kotimaisia, ja se on erittäin valitettavaa."

Muuttuuko Jämsän Pässinmäki taidetaloksi? – Kauko Sorjosen säätiö osti entisen edustuskerhon

Kiinniotto Jyväskylässä: Poliisi löysi aggressiivisen henkilön hallusta neljä veistä

Loton pääpotti meni Tampereelle – tuoretta miljonääriä odotetaan Veikkauksen pääkonttorille

"En voi hyväksyä sitä, että sokeasti tottelemme määräyksiä" – jyväskyläläinen hammaslääkäri kieltäytyi influenssarokotuksesta, nyt hän elää irtisanomisuhan alla

Naapuri kuunteli radiosta, kun viereisessä asunnossa ollut vankikarkuri uhkasi räjäyttää koko talon, ja silloin alkoi jännittämään – Lahden piirityksestä on 25 vuotta

Rivitaloasunto palaa Salossa, koko talo evakuoitu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.