Väyrysen kansalaispuolue sai varapuheenjohtajan

Väyrysen aisapariksi ryhtyi keskustan puoluesihteeriksi pyrkinyt Sami Kilpeläinen Vantaalta.

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk.) perustaman kansalaispuolueen hallituksen jäseneksi ja varapuheenjohtajaksi on valittu Sami Kilpeläinen Vantaalta. Väyrynen kertoo asiasta Facebook-sivullaan. Muutoksen jälkeen hallituksen jäseniä ovat Sami Kilpeläinen, Sakari Linden ja Paavo Väyrynen. Puheenjohtajana toimii Väyrynen.

Kilpeläinen on keskustan puoluevaltuuston jäsen, ja hän pyrki viime kesäkuussa keskustan puoluesihteeriksi. Hän kertoi perjantaina blogikirjoituksessaan siirtyneensä keskustasta kansalaispuolueeseen. Kilpeläisen mielestä keskustasta on tullut liberaalinen eliitin puolue.

Kilpeläinen ilmoitti jatkavansa keskustan puoluevaltuuston jäsenenä. Keskustan sääntöjen mukaan puolueen jäsen ei voi kuulua toiseen puolueeseen. Tästä syystä myös Väyrysen asema keskustassa on epäselvä.

Kansalaispuolueen sääntöjen mukaan puolueen asioita hoitaa vuosikokouksessa valittu puoluehallitus, johon kuuluu 3–20 jäsentä. Hallituksen jäseneksi voidaan valita yhdistyksen jäseneksi hyväksytyt eduskunnan ja Euroopan parlamentin jäsenet ja entiset jäsenet sekä enintään viisi yhdistyksen muuta jäsentä. Puoluehallituksen jäsenet valitsevat keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat sekä puoluesihteerin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.