Väyrysen kansalaispuolueelta puuttuu yli tuhat kannattajakorttia

Konkaripoliitikko arvelee, että Suomi saattaa ajautua ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin jo lähikuukausina.

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) on saanut uuden kansalaispuolueen tueksi nyt vajaat 4 000 kannattajakorttia. Väyrynen kertoo asiasta blogikirjoituksessaan Uuden Suomen verkkosivuilla.

Matkaa puoluerekisteriin riittää yhä. Puoluelain mukaan puolueeksi voidaan rekisteröidä yhdistys, jolla on vähintään 5 000 eduskuntavaaleissa, kuntavaaleissa tai europarlamenttivaaleissa äänioikeutettua kannattajaa. Yhdistysrekisteriin kansalaispuolue on jo merkitty.

Väyrysen mukaan kansalaispuolueen rekisteröimisellä on kiire, "sillä Suomi saattaa olla jo lähikuukausina ajautumassa ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin". Hän houkutteleekin nyt kansalaisliikkeiden edustajia liittymään perusteilla olevan puolueen tukiryhmään ja siten kannatusjäseniksi. Varsinaisiksi jäseniksi voivat tässä vaiheessa päästä eduskunnan ja Euroopan parlamentin jäsenet ja entiset jäsenet.

– Pienpuolueet ja kansanliikkeet ovat kaavailleet erityisen vaalipuolueen perustamista. Sen avulla ne saisivat asetetuksi ehdokkaita vaaleihin. (Kansalaispuolueen) tukiryhmän kautta kansalaisliikkeiden edustajille tarjoutuu mahdollisuus osallistua ehdokkaiden asettamiseen valtiollisissa vaaleissa, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrynen ilmoitti helmikuun alussa, että hän perustaa uuden puolueen. Sitä ennen hän kertoi jättäytyvänsä pois keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan työstä. Konkaripoliitikko kertoi olevansa pettynyt keskustan nykylinjaan.

Lähde: Paavo Väyrysen blogikirjoitus

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214701-kansalaispuolue-avaa-ovensa-kansalaisliikkeille

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.