Väyrysen mielestä Wahlroos astui uuteen miinaan

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) kiittelee Sampo-konsernin hallituksen puheenjohtajaa Björn Wahlroosia aikaisempien kovien kehitysyhteistyöpuheiden pyörtämisestä,.

Väyrynen sanoi ulkoministeriön kansalaistapahtumassa, että Wahlroos itse asiassa tukee nyt juuri sitä politiikkaa, jota ulkoministeriö on pyrkinyt viime vuosina toteuttamaan.

Väyrysen mielestä Wahlroos astui kuitenkin uuteen miinaan asettaessaan vastakkain EU:n maksamat maataloustuet ja kehitysmaiden maatalouden kehittämisen.

– Vientituet saattavat vahingoittaa kehitysmaiden tuotantoa, ja siksi niistä ollaankin luopumassa. Muut maataloustuet ja rajasuoja ovat tarpeen EU:n oman maataloustuotannon ylläpitämiseksi. Wahlroosillekin ne kelpaavat, Värynen sanoo.

Väyrynen peräänkuuluttaa maailmanlaajuista maatalouspolitiikkaa, joka tähtäisi äärimmäisen köyhyyden ja nälän poistamiseen. Sen puitteissa olisi hänen mielestään ehkä mahdollista päästä sopimuksiin, joilla paine EU:n maataloutta kohtaan helpottuu. Silloin tullien ja tarkastusten avulla voidaan ylläpitää kohtuullista ja vakaata hintatasoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.