VR Trackin kiistaan ei saatu ratkaisua sovittelussa - lakko alkaa huomenna

Rautatiealan sähköasentajat aloittavat huomenna lakon. Lakon on määrä alkaa aamuseitsemältä ja jatkua tiistaihin. VR:n mukaan mahdollisten vikojen korjaaminen voi lakon aikana kestää tavallista kauemmin, mikä voi aiheuttaa myöhästymisiä ja joidenkin yksittäisten vuorojen peruutuksia. Junaliikennettä ei aiota supistaa lakon takia, VR:stä kerrottiin STT:lle.

Palvelualojen työnantajaliitto Palta kertoo, että sovitteluratkaisua Sähköliiton kanssa ei löytynyt. Sovittelua käytiin tänään valtakunnansovittelijan toimistossa.

Lakkoon osallistuvat kaikki VR Trackissa työskentelevät Sähköliiton jäsenet. Työnseisauksen syynä ovat johtajien miljoonabonukset, joita suunnitellaan samaan aikaan kun työntekijöitä on irtisanottu.

VR Track ilmoitti aiemmin irtisanovansa 14 työntekijää ja lomauttavansa koko kunnossapitohenkilöstönsä. Samaan aikaan VR-konserni palkitsee johtajiaan hyvästä tuloksesta 7 miljoonan euron bonuksilla.

Neuvottelujen päätteeksi annettiin varoitus uudesta lakosta. Asiasta kertoi ensimmäisenä MTV. Sähköliiton neuvottelupäällikkö Tero Heiniluoma vahvisti STT:lle, että uusi lakko alkaisi 11. heinäkuuta ja kestäisi viikon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.