VR karsii useita junavuoroja tiistain myräkän vuoksi – katso kartta peruutuksista

Tiistaiksi ennustettuun lumimyräkkään on varauduttu sekä raiteilla että tien päällä. VR karsii junaliikennettä rajusti, kun osa junista perutaan ja osa vuoroista liikennöidään harvennetulla vuorovälillä. Liikennevirasto on puolestaan valmis ottamaan käyttöön lisäkalustoa, jotta tiet ja raiteet saadaan pidettyä liikennöitävässä kunnossa.

VR:n liikennejohtaja Petri Aunon mukaan pääkaupunkiseudun lähijunaliikenteen vuoroista noin puolet ei kulje tiistaina. Kaikki A-, E-, K- ja Y-junat on peruttu. I- ja P-junat ajetaan 20 minuutin vuoroväleillä ja N-junat 30 minuutin vuoroväleillä.

Kaukoliikenteen puolelta karsitaan useita vuoroja tiistailta ja keskiviikolta. Muun muassa osa Helsingin ja Tampereen sekä Helsingin ja Turun välisistä IC-junista jää pois liikenteestä.

– Kaukoliikenteen osalta mennään samalla suunnitelmalla myös keskiviikkona. Lähiliikenteen osalta teemme huomenna jatkopäätöksiä, Auno sanoi maanantaina.

Tarkemmat tiedot junaliikenteen poikkeuksista ja muun muassa kaikki perutut vuorot löytyvät VR:n sivuilta täältä ja alla olevasta kartasta.

Tien päällä surkea ajokeli

Autoilijoiden on syytä varata tiistaina riittävästi aikaa matkantekoon. Joukkoliikenteen vuorojen peruminen saattaa liikenneviraston mukaan lisätä autoilijoiden määrää, mikä yhdessä huonon ajokelin kanssa tekee matkanteosta huomattavasti normaalia hitaampaa.

Tienkäyttäjät joutuvat kärsimään surkeasta kelistä jo tiistaiaamusta alkaen kovan tuulen ja lumisateen vuoksi, kertoo Liikenneviraston tieliikennekeskuksen päivystäjä Jarmo Eloranta.

– Etukäteen näyttää jo pahalta, koska yhdistelmä on kova pakkanen ja pöllyävä lumi. Silloin kun taivaalta tulee enemmän kuin muutama hiutale, niin se ei ole hyvä juttu tienkäyttäjien kannalta.

Pakkanen estää pääteiden hiekoituksen, koska hiekka rikkoisi autojen tuulilaseja. Hiekkaa voidaan käyttää ainoastaan risteysalueilla. Pöllyävä lumi puolestaan kiillottaa tien pinnan liukkaaksi ja estää näkyvyyttä.

Eloranta jättäisi oman auton kotiin, jos matkustaminen on muilla tavoin mahdollista.

Sankimmat lumisateet kestävät pitkälle keskiviikkoyöhön. Eniten lunta, jopa 20 senttiä, sataa maahan eteläisessä Suomessa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jos suuronnettomuus tai tautipandemia iskee, terveydenhoidon kierroksia on pystyttävä nostamaan heti – HUS-päälliköt ovat huolissaan valmiusjärjestelmän kohtalosta

Elinkeinojohtaja yllättää: Jyväskylän kauppahallia ei välttämättä puretakaan

Yle: Puolustusministeri Kaikkonen selvityttää, voisiko puolustushallinnon työtehtäviä hajauttaa nykyistä enemmän ympäri Suomea – koskee 13  000:ta työpaikkaa

Kaupunginvaltuusto saa pohdittavakseen aloitteen Havis Amandan siirrosta

Keskussairaalan henkilöstö antoi arvosanan sairaalan johtamisesta – katso tästä henkilöstökyselyn tulokset

IS: Nukkuva nainen aiheutti poliisioperaation Lievestuoreella

Olisiko nyt aika uudistaa EU:n perussopimusta? – Suomalaisasiantuntija ei usko saksalaismepin ehdotuksen saavan laajempaa kannatusta

Budjettikomissaarin vetoomus ei yllättänyt pääministeri Antti Rinnettä – kritiikki on ollut kovaa, mutta Rinne näkee polkuja ratkaisuun

Merinovillan suosio kasvaa, mutta tiesitkö, että sen tuottamisessa on saatettu leikata kivuliaasti lampaan peräaukkoa – villavaatteiden alkuperä tunnetaan edelleen huonosti

Sohjo aiheutti onnettomuuden Keuruulla: auto pyörähti katon kautta ympäri ojaan, kyydissä kolme ihmistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.