VR mystisestä junaonnettomuudesta: "Kova ääni, tömähdys, vaurioita istuimiin ja vammoja matkustajille"

VR:n InterCity65-junan vaunu hajosi toistaiseksi varmistamattomasta syystä sunnuntaina iltapäivällä oikoradalla Lahdessa.

Kello 11.19 Helsingistä lähtenyt juna oli matkalla Helsingistä Kouvolan ja Kuopion kautta Ouluun. Juna joutui jäämään Lahden asemalle. Matkustajat pääsivät jatkamaan matkaansa korvaavalla junarungolla noin puolitoista tuntia myöhässä. Tilanne ei vaikuttanut VR:n mukaan muuhun junaliikenteeseen.

VR tiedotti nyt selvittävänsä yhdessä viranomaisten kanssa, miksi InterCity-vaunu vikaantui. Vaunun sisällä on VR:n mukaan havaittavissa tilanteesta aiheutuneita vaurioita.

VR kertoo, että tämänhetkisen tiedon mukaan yhdessä vaunussa oli kuulunut kova ääni, ja tömähdys oli tuntunut matkustajille asti. Vaunun sisäkaton ja sisäovien rakenteisiin sekä muutamaan istuimeen tuli vaurioita. Osalle matkustajista aiheutui tilanteesta lieviä vammoja, mutta paikan päälle ei tarvittu ensihoitohenkilökuntaa.

Radassa tai junavaunun ulkopuolella ei ole havaittu tapahtunutta selittäviä vauriota. Vaunut siirretään Helsingin varikolle lisätutkimuksia varten. VR tutkii asiaa yhdessä onnettomuustutkintakeskuksen kanssa. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Intercityjunan vaunu "rytkähti" oudosti oikoradalla – Otkes: Kummallinen juttu