VR palaa lähes normaaliin liikenteeseen kesäkuun puolivälissä – juna pysähtyy vastedes Jyväskylässä neljä kertaa useammin kuin korona-aikana

VR kertoo palaavansa lähes normaaliliikenteeseen 15. kesäkuuta. Muutoksen myötä yhtiö liikennöi noin 85 prosenttia normaalista liikenteestään. Koronavirusepidemian vuoksi osuus on tällä hetkellä noin puolet.

Yö- ja autojunat palaavat takaisin liikenteeseen, jolloin junalla pääsee jälleen myös Lappiin Kemijärvelle sekä Kolariin. Helsingin, Turun ja Tampereen lisäksi liikenne lisääntyy Keski- ja Itä-Suomessa Kuopiossa, Jyväskylässä ja Kajaanissa.

Jyväskylässä tavallisena arkipäivänä ilman koronarajoituksia juna pysähtyy 20 kertaa, kun Haapamäen suuntaa ei lasketa lukemaan mukaan. Korona-aikana määrä on pudonnut kymmeneen. Kesäkuun 15. päivä lähtien lähtien juna pysähtyy Jyväskylässä 14 kertaa, VR kertoo.

Pohjanmaalla vuorot lisääntyvät Ouluun, Kokkolaan, Seinäjoelle ja Vaasaan.

Lisäksi suosittuihin kesäkohteisiin Hankoon, Tammisaareen ja Savonlinnaan ajetaan jatkossa junilla bussien sijaan. VR on ajanut lähiliikennettä koko ajan lähes normaalilla kapasiteetilla.

Kesän vuorojen lipunmyynti alkaa 9. kesäkuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.