VR pukee henkilökuntansa säänkestäviin ulkoilutakkeihin

Jatkossa junan konduktöörin voi nähdä säänkestävä ulkoilutakki päällä, kun VR ottaa käyttöön entistä rennommat ja modernimmat työvaatteet.

Uusissa vaatteissa on otettu huomioon se, että veturinkuljettajat ja konduktöörit viettävät paljon aikaa ulkona. Siksi vaatteet ovat säänkestäviä ja näkyvyyden vuoksi kirkkaan värisiä.

–  Halusimme löytää yhteisen, raikkaan ja rennon ilmeen kaikille turvallisuudesta, toimivuudesta, kestävyydestä ja mukavuudesta tinkimättä. Meille oli tärkeää, että ilme uudistuu, mutta on silti tunnistettavasti meidän näköisemme, kertoo kaukoliikenteen palvelujohtaja ja junien ravintolapalveluista vastaavan Avecran toimitusjohtaja Piia Tyynilä tiedotteessa.

VR:n henkilöstö pääsi etukäteen kokeilemaan uusia työvaatteita. Kokemusten perusteella vaatteiden materiaaleja, värejä ja yksityiskohtia on paranneltu.

–  Käytännön testaukset ovat olleet todella tärkeitä, jotta voimme varmistua vaatteiden toimivuudesta oikeissa olosuhteissa, Tyynilä sanoo.

Konduktöörit, veturinkuljettajat, asemien asiakaspalvelijat sekä ravintolavaunun tarjoilijat saavat uudet työvaatteet käyttöönsä kevään aikana helmikuusta alkaen.

Vanhat työvaatteet kerätään talteen ja niitä hyödynnetään kierrätysmateriaalina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.