VR pyytää anteeksi, korvaa lippuja – Kolarin ja Rovaniemen junat tunteja myöhässä

Yöjunaliikenteessä on ollut viime yönä pitkiä myöhästymisiä Kolarin junassa havaitun teknisen vian takia.

VR lupaa korvata matkustajien liput Kolarin ja Rovaniemen junien myöhästymisten takia. Yöjunaliikenteessä on ollut viime yönä pitkiä myöhästymisiä Kolarin junassa havaitun teknisen vian takia. VR ei osannut kertoa täsmällisesti vian syystä.

VR:n mukaan pohjoiseen kulkevat junat ovat yhä myöhässä, ja pahimmillaan myöhästymiset ovat olleet noin kuusi tuntia.

Tampereella asemahallin aukioloaikaa pidennettiin junaviivästyksen takia ja matkustajat päästettiin lepäämään asemalla olleen IC-junan vaunuihin. VR:n viestinnän mukaan asemalla odottaville oli järjestetty Tampereella ruokaa ja lepopaikkoja asemalla seisoviin junavaunuihin. Tikkurilassa odottaville järjestettiin aamupalaa läheiseen hotelliin.

– Olemme pahoillamme asiakkaillemme aiheutuneesta haitasta ja pyydämme sitä anteeksi, VR:n operatiivinen johtaja Tero Kossila sanoo tiedotteessa ja Twitterissä.

Hyvityksestä tietoa

VR pyrkii olemaan yhteydessä niihin matkustajiin, joiden yhteystiedot ovat yhtiön tiedossa. Kyseisten junien matkustajia pyydetään myös ottamaan yhteyttä VR:n asiakaspalvelunumeroon 08001 33300.

– Esimerkiksi Kolarin junassa konduktööri huolehtii vielä siitä, että matkustajat tässä junassa saavat tiedon siitä, että he saavat hakea hyvitystä tai että heihin ollaan yhteydessä, kertoo Kaisa Enkkelä VR:n viestinnästä STT:lle.

VR:n viestinnästä ei kommentoitu sitä, onko asemilla ja junissa ollut riittävästi henkilökuntaa hoitamaan tilannetta. Esimerkiksi Twitterissä matkustajat ovat valittaneet, että joillakin asemilla myöhästymisistä ei ole tiedotettu riittävästi.

– Kyseessä on kuitenkin pitkä myöhästyminen ja varsinkin näin yöllä se on haasteellista myös asiakkaan kannalta. Tämä on tosi valitettava tapaus, Enkkelä pahoittelee.

Junat ovat olleet täysiä pääsiäisen vuoksi. Molemmissa junissa on ollut noin 400 matkustajaa.

VR kertoo käyvänsä läpi syntyneet ongelmat tarkasti.

– Tutkimme, mikä meni pieleen ja miten voimme jatkossa välttyä vastaavalta, Kossila toteaa.

Menoliikenne osin kurjassa säässä

Pääsiäisen menoliikenne alkaa tänään viileässä säässä. Ilmatieteen laitos varoittaa mahdollisesti vaarallisesta ajokelistä Pirkanmaalla ja Satakunnassa.

Satakunnassa sataa paikoin runsaasti lunta tai räntää ja tienpinnat ovat liukkaita, varoittaa Turun liikennekeskus.

Ilmatieteen laitos kehottaa pääsiäisliikenteeseen aikovia tarkistamaan tuoreen sääennusteen ennen liikkeelle lähtöä.

Lähipäivinä koko maahan virtaa pohjoisesta kylmää ilmaa ja lämpötilat jäävät monin paikoin pakkasen puolelle. Maan etelä- ja keskiosissa lämpötilat ovat nollan tuntumassa. Öisin pakkasta on koko maassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"Meni niin pieleen kuin ikinä vain voi" – matkustajat käärmeissään VR:n tiedotuksesta