VR syrji pyörätuolia käyttävää matkustajaa – sitoutuu nyt järjestämään myös korvaavia esteettömiä kuljetuksia

VR syrji pyörätuolia käyttävää henkilöä tämän vamman takia, kun suunnitellun ratatyön takia asiakkaalle ei järjestetty korvaavaa esteetöntä kuljetusta, toteaa yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä on edistänyt VR:n ja pyörätuolia käyttäneen matkustajan sovintosopimusta, jonka mukaan VR sitoutuu järjestämään ratatöiden aikaiset korvaavat kuljetukset jatkossa yhdenvertaisesti myös pyörätuolia käyttäville matkustajille. VR maksoi syrjityksi tulleelle korvauksia. Lisäksi se on luvannut kouluttaa asiakaspalvelijoitaan.

– Olemme päivittäneet ohjeistustamme koskien korvaavia kuljetuksia ratatöiden aikana. Uudet ohjeet on käyty henkilökuntamme kanssa läpi. Panostamme jatkossa entistä enemmän yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden toteutumiseen kaikkien asiakkaidemme kohdalla, VR:n matkustajaliikennejohtaja Maisa Romanainen sanoo tiedotteessa.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan kyseessä on merkittävä edistysaskel vammaisten matkustajien yhdenvertaisuuden toteutumisessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.