VR:llä olisi valmiutta säilyttää Haapamäen nykyiset junayhteydet

Keuruun kaupungin edustajat saattoivat torstaina kertoa huolensa ja toiveensa Haapamäen rataosuuden henkilöliikenteen tulevaisuudesta suoraan VR:n edustajille. Yhteiskunta- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuu ja suunnitteluohjaaja Antti Tuominen eivät voineet taata matkustajajunien kulkevan vielä 10.12. jälkeenkin, mutta vakuuttivat VR:llä olevan omasta puolestaan valmiuksia säilyttää nykyiset junavuorot ja jatkossa hieman lisätäkin niitä.

– Nyt hoidamme velvoiteliikennettä 10.12. asti, ja parhaillaan on meneillään lausuntokierros siitä, miten kunnissa ja maakunnissa nähdään liikenteen jatko. VR:n toimintojen tehostaminen ja vaunukaluston poistoaikamuutokset ovat tuoneet tehokkuutta ja kustannussäästöjä, joten pelivaraa olisi jonkin verran, linjasi Lehtipuu.

Hän muistutti liikennöinnin jatkon olevan Liikenne- ja viestintäministeriön käsissä. Päätöksiä ministeri Anne Bernerin (kesk.) suunnalta odotetaan tämän kuun aikana.

– Näyttää siltä, että junaliikennettä järjestetään tällä suunnalla jatkossakin yhteiskunnan tuella – markkinaehtoista liikennöintiä tänne on vaikea saada, Lehtipuu puntaroi.

Keuruulla on katsottu, että keväällä supistuneet yhteydet ja jäljelle jääneiden yhteyksien aikataulut ovat käytännössä lamauttaneet Haapamäen rataosuuden henkilöliikenteen. Kaupungin minimitavoitteena on ollut junavuorojen määrän palautuminen syksyn 2015 tasolle.

Torstain visiitillä Lehtipuulle ja Tuomiselle esiteltiin myös Keuruun asemanseutuun liittyvä ikuisuusongelma: Pappilanniemen ja rautatieaseman yhdistävän alikulun puute. Nyt kaikenikäiset kulkijat oikaisevat ratojen yli.

Vieraat saapuivat junalla Haapamäelle, missä he tutustuivat Höyryveturipuistoon puiston vetäjän Martti Vainion johdolla. Kaupungin puolelta isäntinä olivat mm. valtuuston puheenjohtaja Lauri Oinonen (kesk.), tekninen johtaja Janne Teeriaho, kaavoitusjohtaja Timo Määttä ja valtuutettu Onni Haapala.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .