VR:n lipunmyyntiongelmien taustalla palvelunestohyökkäys

Toimintahäiriö alkoi kello yhdeltä, jolloin lippuja ei saanut ostetuksi verkkokaupasta tai lippuautomaateista.

VR:n lipunmyynnissä oli lauantaina häiriöitä.

Lipunmyynnissä ja matkahaussa havaittiin hieman ennen kello yhtä iltapäivällä toimintahäiriö, jonka vuoksi lippuja ei saanut ostetuksi verkkokaupasta tai lippuautomaateista. VR:n mukaan junalippuja pystyi kuitenkin ostamaan kaukojunista ilman ylimääräistä maksua. Lähijuniin sai häiriön aikana mennä ilman lippua.

VR kertoi hieman ennen kolmea iltapäivällä Twitterissä, että lippuja pystyi ostamaan jälleen. Yhtiön viestinnästä kerrottiin, että häiriön aiheutti Suomen rajojen ulkopuolelta tullut palvelunestohyökkäys.

– Jouduttiin sen takia rajoittamaan palvelun käyttöä. Mutta nyt näyttää siltä, että hyökkäys on onnistuttu torjumaan ja palvelut ovat palautumassa normaaleiksi Suomesta käytettäessä, VR:n viestintäasiantuntija Jenni Vuorio kommentoi asiaa STT:lle lauantai-iltapäivänä.

Vuorion mukaan palveluiden käyttöä ulkomailta jouduttiin tuolloin rajoittamaan.

VR:llä ei Vuorion mukaan ollut tuoreeltaan tarkempaa tietoa siitä, mistä maasta hyökkäys oli tehty. Vuorion mukaan vastaavanlaiset VR:ään kohdistuneet hyökkäykset ovat olleet harvinaisia.

Lipunmyynti lähijunissa päättyi viime kuussa

VR toteutti viime kuun lopulla lippu-uudistuksen, jonka myötä matkalippujen myynti loppui sekä VR:n että HSL:n lähijunissa. Niiden matkustajien on siis normaalisti hankittava lippu ennakkoon tai maksettava se matkakortilla.

Poikkeuksena ovat Riihimäen ja Lahden välillä matkaavat lähijunat, joista lippuja voi ostaa kunnes kaikilla asemilla on lippuautomaatit.

Uudistuksen myötä konduktöörit alkoivat kiertää lähijunissa pareittain ja he katsovat matkustajilta liput koko junassa. Tavoitteena on suitsia liputta matkustamista.

Samassa yhteydessä VR laajensi lähiliikennealuettaan Riihimäeltä Tampereelle. Yhtiön mukaan lähijunien lippujen hinnat laskivat uudella alueella keskimäärin viidenneksen kaukojuniin verrattuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

VR:n lipunmyynnissä ongelmia – lippuja ei saa ostettua