Vaajakoskelaisessa perheessä on kaksi kirkkoherraa – yhteistä aikaa kaivetaan arkipäivistä

Teologian maisteri Laura Laitinen, 36, on valittu Petäjäveden seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi.

Vaajakoskelaisen Laitisen perheessä on nyt kaksi kirkkoherraa, sillä myös aviomies Mikko Laitinen, 37, on kirkkoherra Hankasalmen seurakunnassa. Perheeseen kuuluu lisäksi 2,5-vuotias poika Jaakko.

Laura Laitisen nykyinen työ on Vaajakosken alueseurakunnassa seurakuntapastorina. Hän kertoo, että puolisojen yhteisestä ammatista on monenlaista hyötyä.

– Kyllä nämä vuodet, jotka pappina olemme molemmat työskennelleet, ovat kovasti auttaneet ymmärtämään toisiamme, toistemme työtä ja työaikoja, kertoo Laitinen.

Laitiset tapasivat toisensa opiskelijoina vuonna 2002 Helsingin yliopistossa. Mikko Laitinen valittiin Hankasalmen kirkkoherraksi 2013. Laura Laitinen on työskennellyt viisi vuotta Vaajakoskella, sitä ennen Laukaan ja Toivakan seurakunnissa.

Teologian maisteri Mikko Laitinen on parhaillaan virkavapaalla ja suorittaa toista maisterintutkintoa suomen kielessä ja kirjallisuudessa.

Uran vaihto ei ole suunnitteilla, ennemminkin keskeneräisen työn loppuunsaattaminen. Hän palaa virkaansa Hankasalmelle elokuussa, jolloin myös Laura Laitinen aloittaa työnsä Petäjävedellä.

Koti pysyy edelleen Vaajakoskella, sopivasti melkein puolivälissä kummankin työpaikkaan nähden.

– Kun elämän aikataulut ovat samanlaisia, perheen yhteistä aikaa pystytään järjestämään helpommin esimerkiksi arkipäiviksi, kertoo Laitinen.

Petäjäveden kirkkovaltuusto valitsi Laitisen äänin 8–5, kaksi tyhjää. Hakijoita virkaan oli kahdeksan.

Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura asettaa uuden kirkkoherran virkaansa 26. elokuuta Petäjäveden vanhassa kirkossa jumalanpalveluksen yhteydessä. Laitinen toimittaa viimeisen messunsa Vaajakosken kirkossa sunnuntaina 8. heinäkuuta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .