Vaajakoskella ex-miesystävänsä hengiltä puukottaneen naisen syytetään raivostuneen poskipususta – vetoaa hätävarjeluun

32-vuotias jyväskyläläisnainen tappoi entisen miesystävänsä yhdellä rintaan kohdistuneella veitsen iskulla asunnossaan Jyväskylän Vaajakosken Linnantiellä tammikuussa. Tätä mieltä on syyttäjä, joka vaatii naiselle kymmenen vuoden vankilatuomiota taposta.

Syyttäjän mukaan teko oli tahallinen ja sen taustalla oli naisen poikkeuksellisen voimakas mustasukkaisuus.

Keski-Suomen käräjäoikeudessa maanantaina käynnistyneessä käsittelyssä nainen myönsi teon, mutta katsoi syyllistyneensä teollaan törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen. Nainen vaatii oikeudessa, että hänet jätetään rangaistukseen tuomitsematta, sillä hän vetoaa toimineensa hätävarjelutilanteessa itseään puolustaakseen. Hänen mukaansa mies olisi kuristanut häntä ja ollut aiemminkin aggressiivinen. Syyttäjän ja uhrin omaisten mukaan väitteet ovat perusteettomia ja perustuvat ainoastaan naisen kertomaan.

Mies ja nainen olivat päättäneet pari vuotta kestäneen seurustelunsa viime kesänä, mutta jatkaneet keskinäistä yhteydenpitoa.

Tapahtumailtaa osapuolet olivat viettäneet erillään, kunnes mies päätyi viestittelyn jälkeen saapumaan naisen asunnolle, jossa oli myös heidän yhteinen kaverinsa. Syyttäjän mukaan ilta asunnolla sujui rauhallisesti puukotukseen saakka. Tekoon johti syyttäjän mukaan naisen raivostuminen siitä, kun naispuolinen kaveri oli antanut miehelle poskipusun. 

Nainen sanoo tarttuneensa veitseen itsepuolustuksekseen vasta sen jälkeen, kun mies olisi käynyt hänen päällensä. 

Paikalle hälytettiin pian apua, mutta 31-vuotias mies ei ollut pelastettavissa.

Oikeus on varannut asian käsittelyyn maanantain ja tiistain.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .