Vaajakoskella vaarallista ilkivaltaa – joku vääntää ruuveja mummojen autonrenkaisiin

Neljä vuotta Urheilutie 12:n kerrostalossa Vaajakoskella asunut Irja Kumpulainen varoittaa autoilijoita vaarallisesta ilkivallasta. Kumpulaisten ja heidän naapurissa asuvan iäkkään naisen auton renkaisiin oli väännetty ruuvit. Rikosilmoitusta ilkivallan uhrit eivät ole tehneet.

– Autot ovat parkkipaikalla vierekkäin. Meillä tien puoleisessa eturenkaassa oli ristipää ruuvi. Naapurilla kookas kuusioavaimella väännetty pultti. Tämä lienee poikien kolttosia, mutta on tosi vaarallinen. Meillä auto puolsi vastaantulevien suuntaan ja vängersi. Rengasliikkeessä eivät uskoneet ilkivaltaan. Sanoivat, että tieltä olisi tarttunut, mutta ei se ruuvi noin syvälle olisi mennyt, että rengas vuoti. Naapurille sanoivat samoin. Eivät usko ikäihmisiä, sanoo Kumpulainen.

Kumpulaisilla on yksi vastaava kokemus vuodelta 2014. Tuolloin renkaasta löytyi naula.

– Se kyllä saattoi tosiaan tulla tieltäkin. Ajeltiin silloin Savossa. Mutta tässä meidän asuinkerrostalossa ilkivalta on jatkunut jo vuosia. Pyörävajassa olevien pyörien renkaista on irrotettu venttiilejä ja heitelty nurkkiin ja jopa roskiin. Meidän pojan polkupyörä renkaat viillettiin, kun hän polkaisi Keltinmäestä käymään. Isännöitsijän pitäisi asentaa valvontakamerat, että saataisiin ilkivallan tekijät kiinni, pohtii Kumpulainen.

Kumpulainen ei ole kuullut muilta, että auton renkaita olisi näin vaarallisesti tärvelty. Rikosilmoitus oli jonkin aikaa harkinnassa. Nyt päätös kypsynyt.

– En oikein tiedä, uskoisiko poliisikaan meitä, mutta kyllä minä sen tänään teen. On tuo niin vaarallista touhua. Näinköhän tässä ikäihmisiä joku vainoaa? Minä ja naapuri joudumme käyttämään kävelykeppiä liikkuessa. Tuntuu pahalta, kun näin haavoittuvia ihmisiä kiusataan, sanoo Kumpulainen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .