Vaajakoskelle uusi päivystysmalli

Vaajakosken terveysasemalla on aloitettu tammikuussa uudenlainen malli kiireellistä hoitoa tarvitseville potilaille.

Uudessa mallissa kaksi päivystävää sairaanhoitajaa sekä päivystävä lääkäri muodostavat tiimin, joka hoitaa päivystyspotilaita.

Hoidon tarpeen kiireellisyys arvioidaan potilaan ottaessa yhteyttä terveysasemalle ensisijaisesti puhelimitse. Tämän jälkeen potilas ohjataan vastaanotolle, jossa sairaanhoitaja tutkii ja hoitaa potilaan. Tarpeen vaatiessa hoito siirtyy päivystävälle lääkärille.

Päivystysvastaanotolla hoidetaan ainoastaan niitä potilaita, jotka sairautensa tai vaivansa vuoksi tarvitsevat hoitoa saman vuorokauden aikana tai jotka tarvitsevat työnantajalle todistuksen alle 10-vuotiaan lapsen äkillisen sairastumisen vuoksi.

Vastaanotto toimii ajanvarauksella, mutta potilaan tulee varautua odottamaan, mikäli päivystyksessä on ruuhkaa.

Päivystyspotilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä. Päivystysvastaanotolla ei uusita kiireettömiä reseptejä, ei hoideta potilaan kiireettömiä asioita eikä saattajan asioita.

Vaajakosken terveysasemalle on syksyn ja talven aikana saatu rekrytoitua useita uusia lääkäreitä. Uudet lääkärit perehdytettiin Jyten toimintaan ja lääkäritukea on saatu ajoittain myös muilta terveysasemilta.

Viime marraskuussa Vaajakoskella aloitettiin myös verenohennuslääkkeitä syövien potilaiden INR-poliklinikka. INR-verikokeella seurataan potilaan veren hyytymistekijöiden tasapainoa.