Vaajakoski sumputtaa: Lukijoiden toiveena moottoritie Äänekoskelle ja Vaajakosken ohitus

Keskisuomalaisen lukijat haluavat moottoritien Jyväskylän Kirristä aina Äänekoskelle saakka. Nyt tie rakennetaan vain Tikkakoskelle saakka. Melkein kaksi kolmasosaa (63 %) Keskisuomalaisen lukijaraadin jäsenistä on tien jatkamisen kannalla. Huomiona mainittiin liikenteen Nelostiellä Jyväskylästä pohjoiseen olevan melkein mihin tahansa vuorokauden aikaan yhtäjaksoista.

Mutta melkein puolet vastanneista (46%) on pitää Vaajakosken ohitustien rakentamista Kanavuoresta Vaajakosken moottoritielle, Haapalahden tuntumaan yhtä tärkeänä. Niin sanottu "Vaajakosken sumppu" eli kahden liikenneympyrän välinen maantie, on Nelos- ja E75-tien pahin pullonkaula, jossa varsinkin viikonloppuisin kysytään autoilijoilta pitkää pinnaa ja lähes loputonta kärsivällisyyttä.

Kaksoisraiteen rakentaminen Jyväskylä–Tampere-välille on reilulle kolmasosalle (35%) lukijoita tärkeä asia. Perusteluna kerrottiin sen olevan elinkeinoelämän ja teollisuuden kannalta välttämätön.

Sitä vastoin oikoradan tekeminen suoraan Jämsästä Päijänteen rantoja myötäillen aina Riihimäelle saakka saa kannatusta ensimmäiseksi toteutettavana hankkeena vain 16 prosentilta vastanneista. Eräs lukija perusteli oikorataa Helsinki–Vantaan-lentoaseman tavoitettavuuden parantumisella.

Vastausvaihtoehto "Joku muu" sai 6 prosentin kannatuksen. Näissäkin vastauksissa lukijat toivat esille tärkeitä huomioita tai toiveita. Toivottiin esimerkiksi Joutsa–Hartola-tien parantamista ja 9-tien peruskorjausta Jyväskylästä Jämsään. Myöskään rautatieliikennettä ei oltu unohdettu: erään vastaajan toiveena oli saada kiskobussi palvelemaan työmatkaliikennettä Jyväskylän ja Äänekosken välille.

Tietoykkösen toteuttama Keskisuomalaisen lukijaraati kysely toteutettiin 24.-29.2018. Siihen vastasi 451 lehden lukijaa ja vastausprosentti oli 59%. Lukijaraatiin voi liittyä osoitteessa http://asiakaspalvelu.ksml.fi/vaikuta/lukijaraati

Uusimmat

Kotimaa

Konneveden kirkkovaltuustossa tapahtui täydellinen muutos – Virtaset nousivat vaalivoittoon

Särkilammen maja Saarijärvellä aiotaan kunnostaa – kiinteistö tulee säätiöltä kaupungin omistukseen ja siirretään sitten yhdistykselle

Kyyjärven nuoret kävivät ahkerasti uurnilla – kirkkovaltuusto valittiin kolmen sopuvaalin jälkeen nyt äänestämällä

Kinnula vahvisti kärkipaikkaansa seurakuntavaalien aktiivisimpana koko maassa – Jyväskylä nousi isojen ykköseksi

Vikatikki Haapamäellä poltti rantasaunan maan tasalle

Saarijärven Säästökeskuksen yläkertaan suunnitellaan vuokrattavia majoitustiloja

Verkkoyhtiö tarvitsee lisää rahaa lyhentääkseen omistajakuntiensa takaamia lainoja

Jyväskylän kirkkovaltuuston nuorin haluaa pelastaa Huhtasuon kirkon

Kuusikymppinen mies kävi jälleen käsiksi alaikäiseen Jyväskylässä – taustalla useita tuomioita vastaavista rikoksista

Mansikkien ja mustikkien esi-isät saapuivat Suomeen Keski-Volgan aroilta ja Euroopan mantereelta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.