Vaalikone tulee – ehdokas, vielä ehdit mukaan

Keskisuomalaisen kuntavaalikone avataan 10. maaliskuuta.

Keskisuomalaisen verkkosivuilla avataan 10. maaliskuuta kuntavaalikone, jonka kautta äänestäjät pääsevät hakemaan ehdokastaan ja tutustumaan heihin kaikissa Keskisuomalaisen levikkialueen kunnissa.

Vaalikoneen kysymykset ovat väittämämuotoisia ja niitä on räätälöity erikseen kaikille kunnille nostaen esiin oman paikkakunnan ajankohtaisia ja kiinnostavia kysymyksiä. Esimerkiksi: tarvitseeko Pihtipudas oman uimahallin, pitääkö Jyväskylän ottaa lukiot takaisin omaan hoitoonsa, pitäisikö Laukaan ostaa kohta vapautuva avovankilakiinteistö kunnalle, onko Ähtärin pistettävä lisää rahaa likoon Panda-hankkeeseen?

Paikallisten aiheiden lisäksi vaalikoneessa on kymmenen kaikille yhteistä kysymystä, päivähoidosta koulurauhaan ja työttömien asioista autoilijoiden murheisiin. Idean mukaisesti vaalikone paljastaa, kenen kuntavaaliehdokkaan mielipiteet ovat lähimpänä omia kantojasi – ja vastaavasti, kuka kaikkein eniten kauimpana omia arvotuksiasi. Ehdokkaat puolestaan pääsevät myös perustelemaan vastauksiaan väittämiin, jotka voivat sellaisenaan olla aika kärjekkäitä.

Mukaan vaalikoneeseen on kutsuttu kaikki alueen kuntavaaliehdokkaat, joille on varattu vastausaikaa 9. maaliskuuta saakka. Yhteystiedot ja ohjeet vaalikoneeseen osallistumisesta saa oman puolueen vaalivastaavalta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .