Vaalit vai sopu? – Seurakuntavaalien ehdokaskato viritti Keuruulla kiivaan keskustelun

Marraskuun 18. päivänä pidettävien seurakuntavaalien ehdokasasettelu on saanut Keuruulla aikaan vilkasta keskustelua, sillä 23-jäseniseen kirkkovaltuustoon on vain 30 pyrkijää. Neljän valitsijayhdistyksen sisällä on virinnyt ajatuksia mahdollisesta sopuvaalista – ja toisaalta myös vaalin ehdottomasta tarpeesta.

Vaalilautakunnan sihteeri, kirkkoherra Ossi Poikonen kertoo lautakunnan lähettäneen ehdokkaille ja valitsijayhdistysten asiamiehille keskustelukutsun maanantaiksi 24.9.

– Ensisijaisesti vaali pyritään järjestämään, ja seurakunta on käynnistänyt vaalien valmistelun. Keskustelu sopuvaalin mahdollisuudesta on lähtenyt nimenomaan valitsijayhdistyksistä. Katsoimme, että tilanteesta on syytä neuvotella yhdessä.

Poikonen toteaa nyt syntyneen tilanteen, jossa kaikille ehdolle asettuneille on joka tapauksessa tarjolla vaikuttamismahdollisuuksia, herättävän vääjäämättä kysymyksiä.

– Kun kirkkovaltuustossa on 23 jäsentä, jää varavaltuutetuiksikin ehdokkaista vain seitsemän. Lisäksi jäseniä tarvitaan johtokuntiin ja kirkkoneuvostoon. Kaikille on paikka päästä vaikuttamaan.

Vaalilautakunta totesi tiistaina, että ehdokkaita ovat asettaneet Juuristaan nouseva kirkko, Seurakunta ihmistä varten, Seurakunnan parhaaksi ja Meidän seurakunta -valitsijayhdistykset ja että kaikki ehdokkaat ovat vaalikelpoisia. Samalla käynnistettiin vaalijärjestelyt.

Varsinaisena äänestyspäivänä vaalipaikkana on Keuruun kirkko. Ennakkoon voi äänestää Haapamäen kirkossa, Pihlajaveden seurakuntatalolla, Lehtiniemi-Seiponranta-yksikössä ja marketeissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .