Vaarallisia sähkölaitteita myynnissä aiempaa enemmän

Suomessa on myynnissä aiempaa enemmän vaarallisia sähkölaitteita. Turvatekniikan keskuksen viime vuonna testaamista miltei 800 laitteesta jopa yhdeksän prosenttia aiheutti käyttäjälle vakavan vaaran.

Vakavia turvallisuuspuutteita esiintyi dvd-soittimissa, auton sisätilanlämmittimissä, jatkojohdoissa ja ledilampuissa. Vakavasti vaarallisia laitteita löytyi 67, mikä on lähes kaksinkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna. Jonkin verran vaarallisia laitteita löytyi yli 200.

Vaaralliset tuotteet saattavat aiheuttaa sähköiskun tai tulipalon. Tukesin ylitarkastajan Soili Martikaisen mukaan kuluttajilla ei ole kuitenkaan syytä huoleen.

– Valveutunut kuluttaja kannattaa olla ja miettiä kun tuotetta ostaa, minkä hintaista tuotetta on hankkimassa. Suomalaisilla maahantuojilla, valmistajilla ja jälleenmyyjillä on vastuu siitä, että he poistavat vaaralliset tuotteet kaupoista, Martikainen summasi.

Martikaisen mukaan myyntikielto annettiin vajaalle 90 tuotteelle ja lähes 20 tapauksessa jouduttiin palautusmenettelyyn, eli tuotteet velvoitettiin keräämään takaisin ostajilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.