Vaasan hätäkeskuksen puhelut ohjautuvat edelleen Poriin

Tekninen vika vaikuttaa edelleen hätäkeskuspuheluihin.

Tekninen vika vaikuttaa edelleen Vaasan hätäkeskuksen puheluihin, minkä vuoksi puheluihin vastataan Porin hätäkeskuksessa. Hätäkeskuslaitoksen mukaan vika on nyt saatu selviteltyä ja korjaustoimet ovat käynnissä, mutta niiden valmistumisen aikataulusta ei ole tarkempaa arviota.

– Ongelmatilanne jatkuu. Vaasan alueen hätäpuhelut tulevat Porin hätäkeskukseen ja täältä välitetään tehtävät, kertoo vuoropäällikkö Anne Reinhardt Porin hätäkeskuksesta.

Porin hätäkeskuksessa on puheluihin vastaamassa normaalia enemmän henkilökuntaa. Reinhardtin mukaan yö on sujunut hyvin, mutta hänellä ei ole vielä tietoja tehtävien kokonaismäärästä.

– Tilanne on ihan hallinnassa. Meillä on riittävästi täällä porukkaa ja ihan normaalitoimintaa täällä nyt sitten jatketaan.

Illalla varauduttiin siihen, että numeron 112 jonotusajat voisivat venyä poikkeusjärjestelyn vuoksi. Reinhardtin mukaan ainakaan Porin hätäkeskuksen tietoon ei ole tullut, että jonotusajat olisivat venyneet yöllä.

Hätäkeskuslaitoksesta kerrotaan, että hätätilanteissa tulee toimia normaaliin tapaan ja soittaa kiireellisen avun tarpeessa numeroon 112. Laitoksen mukaan hätäpuheluiden siirto ei aiheuta soittajalle viivettä.

Hätäkeskusvika yhä mysteeri – hätänumero toimii normaalisti

Vaasan hätäkeskuksen puheluihin vaikuttanut vika korjattu, puhelut kääntyvät yhä Poriin