Vaasan hovioikeus korotti tuhansia linnunmunia keräilleen miehen tuomiota

Tulli oli löytänyt mieheltä muun muassa yli 8 000 linnunmunaa.

Vaasan hovioikeus korotti tuhansia linnunmunia keräilleen miehen tuomiota. Hänet tuomittiin tänään vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Pohjanmaan käräjäoikeus oli aikaisemmin tuominnut 32-vuotiaan närpiöläismiehen vuoden ehdolliseen vankeuteen helmikuussa 2015. Vyyhti alkoi, kun tulli oli löysi mieheltä tuhansia linnunmunia. Osa niistä oli rauhoitettujen lintujen munia.

Hovioikeuden mukaan mies oli vaihtanut munia muiden keräilijöiden kanssa, tuonut maahan ja vienyt maasta munia sekä pitänyt noin 9 500 munaa hallussaan. Kokoelmassa on munien lisäksi ollut täytettyjä sekä pakastettuja lintuja ja eläimiä.

Mies kertoi käräjäoikeudessa olevansa "intohimoinen ja fanaattinen keräilijä". Hän oli kerännyt munia jo ennen kouluikää.

Kun käräjäoikeus tuomitsi miehen kolmesta luonnonsuojelurikoksesta, hovioikeus katsoi, että vuosien 1998–2011 välisenä aikana tehtyjä osatekoja on arvioitava yhtenä kokonaisuutena. Teko koostui 18 eri luonnonsuojelurikosesta ja -rikkomuksesta, eivätkä vanhimmatkaan rikokset olleet vanhentuneet, sillä vanhentumisaika oli hovioikeuden mukaan laskettava kaikilta osin vuoden 2011 marraskuusta lähtien.

Munien arvo oli hovioikeuden mukaan yli 560 000 euroa, mutta summaa kohtuullistettiin, ja mies tuomittiin maksamaan korvauksena valtiolle 250 000 euroa.

Uusimmat

Kotimaa

Tänään saa liputtaa lapsen oikeuksille

Syksyn ylioppilaskokeiden tulokset julki tänään

Mies kuoli ulosajossa Ylivieskassa, auto törmäsi katto edellä isoon kuusenrunkoon

Käräjillä kuullaan tänään Aarnion ex-alaista – syyttäjän mukaan miehen olisi pitänyt huolehtia tietolähteiden kirjaamisesta

Tulli epäilee virolaisen nuuskan salakuljetusorganisaation kuljettaneen Suomeen 5  000 kiloa nuuskaa

Konneveden kirkkovaltuustossa tapahtui täydellinen muutos – Virtaset nousivat vaalivoittoon

Särkilammen maja Saarijärvellä aiotaan kunnostaa – kiinteistö tulee säätiöltä kaupungin omistukseen ja siirretään sitten yhdistykselle

Kyyjärven nuoret kävivät ahkerasti uurnilla – kirkkovaltuusto valittiin kolmen sopuvaalin jälkeen nyt äänestämällä

Kinnula vahvisti kärkipaikkaansa seurakuntavaalien aktiivisimpana koko maassa – Jyväskylä nousi isojen ykköseksi

Vikatikki Haapamäellä poltti rantasaunan maan tasalle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.