Vaasan tuhopoltosta tuli murhasyyte

Vaasalaismiehelle luettiin keskiviikkona Pohjanmaan käräjäoikeudessa murhasyyte Vaasan Palosaarella tapahtuneesta tuhopoltosta. Syyttäjä vaatii 24-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta. Syyttäjän mukaan teko oli erittäin raaka ja julma.

Syytetty oli tuhopoltolla aiheuttanut myös vakavaa yleistä vaaraa. Talon kahdeksasta huoneistosta evakuoitiin palon vuoksi viisi ihmistä. Haastehakemuksen mukaan väkivaltaisesti käyttäytynyt syytetty oli uhannut polttaa koko talon, kun hänet oli poistettu uhrin asunnosta. Syytetty oli sytyttänyt tulipalon talon eteistilaan.

Toisen kerroksen asunnosta pakoon yrittänyt uhri kuoli häkämyrkytykseen ja palovammoihin. Toinen asunnossa olleista miehistä loukkaantui vakavasti hypätessään paloa karkuun ikkunasta.

Syytetylle luettiin syytteet murhasta, murhan yrityksestä ja tuhotyöstä. Käräjäoikeus antaa jutussa päätöksen myöhemmin.

Uusimmat

Kotimaa

Ylen päätoimittaja pyysi Jyväskylän yliopistolla anteeksi rekryvideon aiheuttamaa närää – "Keskustelu ei todellakaan ollut mitään hymistelyä"

Ärrävikainen joutuu jonottamaan Jyväskylän seudulla jopa viisi kuukautta – seuraavaksi kokeillaan puheterapeutin vastaanottoa netissä

Järviä rehevöittävästä vieraslajista voi tulla tärkeä biokaasulähde tai lannoitetta – se selviää kolmen vuoden päästä

Sää viilenee mutta kuivuus jatkuu – juuri nyt ilmassa on paljon koivun siitepölyä

Jyskän asukkaat sammuttivat palon asuinalueen läpi menevällä polulla

Isän odottamaton kuolema lähensi Heikki Herliniä ja Riikka-siskoa: "On hyvin tärkeää, että ihmisiä katsotaan ilman massiivisia lokerointeja"

Päiväkodin hoitajaa syytettiin 5-vuotiaan lapsen pahoinpitelystä Jyväskylässä: "Oikeutettu ja hyväksyttävä menettely"

Valiokuntien puheenjohtajuuksista kiinnostava jako: perustuslakivaliokunta SDP:lle, sote-valiokunta keskustalle ja ulkoasiainvaliokunta perussuomalaisille

Eduskuntaryhmät jakoivat valiokuntien puheenjohtajuuksia: Suuri valiokunta vihreille, perustuslakivaliokunta SDP:lle

Petäjäveden liikenneympyrän lähellä savusi – syynä käsistä lähtenyt heinien poltto

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.