Vaasassa purettava koulu roihuaa ja savuttaa – "Käytännössä täystuho"

Pelastuslaitos kehottaa vaaratiedotteessaan ihmisiä välttämään savua ja tarvittaessa sulkemaan ovet, ikkunat ja ilmastoinnin.

Vaasassa palaa purkutuomion saanut vanha Ristinummen koulu. Palo levittää runsaasti savua, ja Ristinummen alueelle on annettu vaaratiedote. Pelastuslaitoksen mukaan savua tulee välttää ja tarvittaessa sulkea ovet, ikkunat ja ilmastointi.

Palo ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja, eikä se aiheuta ihmisille vaaraa, kunhan savua välttää, sanoo päivystävä palomestari Ville Isomöttönen.

– Tämä on käytännössä täystuho. Olemme pyrkineet säästämään (rakennusta) sillä tavalla, että saamme selvitettyä jälkikäteen, mitä täällä on tapahtunut, Isomöttönen sanoo.

Palon syttymissyytä selvittävät poliisi ja pelastuslaitos. Sanomalehti Pohjalaiselle puhunut palomestari arvioi, että palo olisi tahallaan sytytetty.

Alkuiltapäivästä pahin palopesäke oli Isomöttösen mukaan saatu sammutettua, mutta "raakaa raivaustyötä" oli vielä paljon. Savua tulee myös edelleen paljon.

Sanomalehti Pohjalaisen mukaan Ristinummen koulu toimi 1970-luvulla valmistuneessa tilapäiseksi tarkoitetussa parakissa nelisenkymmentä vuotta. Rakennuksessa on noin 3 000 neliötä. Purkutyöt oli jo aloitettu.

Ristinummen kaupunginosa on muutaman kilometrin päässä Vaasan keskustasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.