Vaikutukset lapsiin selvitetään ennen Saarijärven kouluratkaisua

Saarijärven kouluratkaisun valmistelussa selvitetään sivistyslautakunnan toiveen mukaisesti myös eri vaihtoehtojen vaikutuksia lapsiin. Tavoitteena on linjata pitkälle tulevaisuuteen, kuinka monessa alakoulussa Saarijärvellä lapsia opetetaan, missä koulut sijaitsevat ja missä tiloissa ne toimivat.

Keskiviikkona sivistyslautakunta käsitteli kustannuslaskelmia kouluverkon vaihtoehdoista ja merkitsi ne tiedoksi.

– Lautakunta piti tärkeänä selvittää lasten koulumatkoihin kuluvaa aikaa sekä niin sanottua kokonaiskoulupäivää. Siinä lapsilla olisi koulutuntien jatkoksi mahdollisuus välipalaan, iltapäivätoimintaan, kerhoon tai muuhun harrastustoimintaan, Saarijärven sivistysjohtaja Arja Siikström sanoi.

Myös selvitys erityisopetuksesta ja aiemmin julkaistut koulujen kuntotutkimukset liitetään valmisteluaineistoon.

Lautakunta ei esittänyt toiveita uusista kustannuslaskelmista. Vaihtoehtoina on jo laskettu, mitä maksaisi säilyttää kaikki kuusi nykyistä koulua tai yksin keskustan Herajärven koulu.

Kustannukset on selvitetty myös Herajärven ja Pylkönmäen säilyttämisestä sekä kolmen koulun mallista, jossa edellisten lisäksi jatkaisi Lannevesi. Lisäksi on selvitetty Tarvaalan alkuopetuksen hinta.

Sivistyslautakunta aikoo tehdä esityksensä kouluverkosta 13. helmikuuta ja kaupunginhallitus viikkoa myöhemmin. Valtuusto päättäisi asiasta 6. maaliskuuta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .