Halpa ja helppo keino pelastaa ihmishenkiä – silti vain joka toinen käyttää

Torstaina 1.10 vietetään valtakunnallista heijastinpäivää. Päivällä halutaan muistuttaa suomalaisia heijastimenkäytön tärkeydestä ja yleisestä liikenneturvallisuudesta.

Liikenneturvan tarkkailujen mukaan vain noin puolet suomalaisista käyttää heijastinta hämärän aikaan liikkuessaan. Parhaan turvan heijastimesta saa, jos se saa heilua vapaasti noin polven korkeudella.

Jos heijastinasiat askarruttavat tai omaa heijastinta ei ole, saa sellaisen huomenna Jyväskylässä Kävelykadulta kello 11–13. Liikenneturvan tempauksessa värvätään heijastimien kausikäyttäjiä, testataan vanhoja heijastimia ja lahjoitetaan uusia.

Myös kaupungin nuorisopalvelujen nuorisotiloista voi saada huomenna heijastimen. Nuorisotiloissa jaetaan 1000 jousiheijastinta, jotka nuoret ovat itse saaneet suunnitella keväällä järjestetyssä kilpailussa. Kisassa nuoret suunnittelivat sellaisen heijastimen, jota he itse haluaisivat käyttää. Voittajaheijastin on Emma Koposen käsialaa.

Työmatkojen sujumista tarkkaillaan Rautpohjankadulla kello 7–9. Valvomassa on Valmetin turvallisuushenkilöstö, Liikenneturva sekä poliisi.