Vain viidesosa suomalaisista uskoo työllisyys- ja talouskasvun paikkaavan hallituksen pysyvien menojen lisäykset

Viidesosa suomalaisista uskoo työllisyys- ja talouskasvun riittävän paikkaamaan julkisen talouden 1,2 miljardin pysyvien menojen lisäyksen, selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämästä tutkimuksesta. Enemmistö epäilee ja reilu neljännes ei osaa ottaa kantaa asiaan.

Hallituspuolueiden kannattajista hieman yli kolmannes uskoo työllisyys- ja talouskasvun paikkaavan pysyvien menojen lisäykset, ja noin kaksi viidestä on eri mieltä.

Tutkimuksen on toteuttanut Kantar TNS. Tutkimusta varten on haastateltu noin tuhatta henkilöä 7.–13. kesäkuuta.

Luotto talouden tasapainoon tulevaisuudessa on myös tutkimuksen mukaan heikkoa. Suomalaisista vain kuudesosa uskoo julkisen talouden olevan tasapainossa vuonna 2023. Enemmistö ei usko tähän.

Myös hallituspuolueiden kannattajat ovat epäuskoisia talouden tasapainon saavuttamisesta. SDP:n kannattajista alle puolet ja vihreiden kannattajista noin neljännes uskoo julkisen talouden olevan tasapainossa vuonna 2023. Sekä keskustan että vasemmistoliiton kannattajista noin viidennes uskoo siihen, että tavoitteeseen päästään.

Epäselvä näkemys soten tote

utumisesta

Noin kaksi viidestä suomalaisesta uskoo, että sosiaali- ja terveysuudistus toteutuu tällä vaalikaudella. Kuitenkin joka kolmas ei usko uudistuksen toteutuvan. Yli neljännes ei osaa ottaa kantaa. Hallituspuolueiden kannattajista yli puolet uskoo soten toteutuvan.

Suomalaisista kolmannes ei kannata sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuun siirtämistä kunnilta maakunnille. Hieman alle kolmannes taas suhtautuu järjestämisvastuun siirtoon myönteisesti. Kaksi viidestä ei osaa ottaa kantaa aiheeseen. Hallituspuolueiden kannattajista kaksi viidestä kannattaa soten järjestämisvastuun siirtoa kunnilta maakunnille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

VR:n viestintäjohtaja Keskisuomalaiselle: Koronavirusepäilystä kertoneen matkustajan kiskobussissa Tampereelta Jyväskylään oli alle kymmenen ihmistä

Pelkäätkö saaneesi koronatartunnan? – Tässä THL:n ohjeet, kuinka toimia: älä yski käsiisi, soita ensin päivystykseen

Hankasalmelaisen yrittäjän tuomio thaimaalaisten marjanpoimijoiden ihmiskaupasta pysyi hovissa: "Ei juuri mitään ansioita, olosuhteet eivät hyväksyttävät ihmisten majoittamiseen"

Jyväskylässä tutkitaan mahdollista koronavirusepäilyä – VR otti Jyväskylään saapuneen kiskobussin pois liikenteestä mahdollisen koronavirusepäilyn takia

Koronavirusepäily Keski-Suomen keskussairaalassa – yksi tutkittavana, lisätietoja torstaina aamulla

Syyttäjä teki rikosilmoituksen poliisista – epäilee laiminlyöntejä Turun arvokuljetusauton ryöstöyrityksen tutkinnassa

VR otti Jyväskylään saapuneen kiskobussin pois liikenteestä mahdollisen koronavirusepäilyn takia

Jari Sillanpää saapui hymyillen seksuaalirikoskäräjille – "Tämä on ollut niin rankkaa, on ollut vuoristorataa"

Mänttä-Vilppulan kohutusta rakennushankkeesta valitettiin hallinto-oikeuteen

Vantaalaiskoulussa todettiin keuhkotuberkuloositapaus, koulutyö jatkuu normaalisti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.