Vain yksi piirijohtaja pitää Rinnettä parhaana valintana

Ainoastaan yksi SDP:n 13 piirijohtajasta pitää Antti Rinnettä parhaana valintana puolueensa seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Maanantain ja tiistain aikana tehdyn soittokierroksen perusteella neljä piirin puheenjohtajaa liputtaa Jutta Urpilaisen puolesta ja kolme työministeri Lauri Ihalaisen. Eero Heinäluoma mainittiin kerran.

Vastausvaihtoehtoina olivat SDP:n istuva puheenjohtaja Jutta Urpilainen, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne ja joku muu.

Neljä piirijohtajaa ei ottanut kantaa minkään vaihtoehdon puolesta.

–Ihalaisen ilmoittautuminen muuttaisi pelin totaalisesti. Jos esimerkiksi näin tapahtuisi, miten hyppäisin siinä vaiheessa, jos olisin liputtanut hulluna jonkun toisen puolesta. En mitenkään, perusteli yksi kantansa avoimeksi jättäneistä.

Kaikki piirien puheenjohtajat eivät ole puoluekokousedustajia mutta ovat piireissään vahvoja mielipidevaikuttajia.

Urpilaisen kannattajat painottavat jatkuvuutta eduskuntavaalien alla sekä tämän kokemusta.

Esimerkiksi Oulun piiriä johtavan Virpi Jääskön mukaan Urpilainen on kasvanut viimeisten vuosien aikana valtiomiesluokkaan.

–Hän tietää, mitä talouskriisi tarkoittaa ja on hoitanut hirveän hyvin valtiovarainministerin hommia. Lisäksi hän on tuonut puolueeseemme paljon uutta. Ay-väkeä on päässyt hyvin esiin, kun ajatellaan pelkästään Lauri Ihalaista, joka on ministerinä, perustelee Pohjanmaan piirin vt. puheenjohtaja Kirsi Kandolin.

Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtaja Satu Taavitsainen pitää puolestaan Rinnettä luottamuksen palauttajana, joka uudistaisi johtamistyyliä ja puolueen toimintatapoja.

–Palkansaajien, eläkeläisten ja lapsiperheiden elinolojen parantaminen sekä julkisten palveluiden puolustaminen on SDP:n perustehtävä. Tämä on perinteisesti toiminut SDP:n ja ay-liikkeen yhteistyönä. Nyt kansalaisten luottamus on pahasti kadonnut.