Vakava vaaratilanne yöpikavuorolla: "Matkustaja ryhtyi pitämään ääntä ja tarttui kuskin ranteeseen"

Kuljettajan kimppuun käytiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Koiviston Auton Helsingistä Ouluun matkalla olleessa yöpikavuorossa, vahvisti toimitusjohtaja Mikko Markkula.

Markkulan mukaan maantieajossa autolla oli vauhtia noin 80 km/h:ssa, kun kuljettaja oli kuullut yhden matkustajan ryhtyvän yllättäen "pitämään ääntä".

– Kuljettaja rupesi jarruttamaan ja vauhti oli onneksi jo ehtinyt pudota, kun mies tarttui kuljettajan ranteeseen. Kyseessä oli kuitenkin vakava vaaratilanne, Markkula sanoi.

Muut matkustajat taltuttivat miehen ja kuljettaja sai turvallisesti pysäytettyä auton. Markkulan tiedossa ei ole, mihin mies pyrki teollaan tai oliko tämä päihtynyt.

Markkulan tiedossa ei ole, että Loimaalla tiistaina tapahtunut vastaava linja-auton kuljettajan kimppuun hyökkääminen olisi tapahtunut heidän autossaan. Toimitusjohtajan mukaan pitkän matkan maantieliikenteessä tapaus on todella poikkeuksellinen.

– Isojen kaupunkien sopimusliikenteessä häiriöt ovat yleisempiä ja joskus kuljettajat joutuvat uhatuiksi, Markkula totesi.

Kuljettajan keinot ennaltaestää kyseisenkaltaiset hyökkäykset perustuvat ennakkohavainnointiin.

– Kuljettajat tekevät havaintoja kyytiin nousevista matkustajista ja heidän matkatavaroistaan, ja voivat tarvittaessa evätä linja-autoon pääsyn. Tämä on päivittäistä arkista työtä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .