Mies törmäsi veneellä Petäjäveden vanhan kirkon siltaan - matkustaja loukkaantui vakavasti

Vuonna 1962 syntynyt nainen loukkaantui vakavasti lauantai-iltana kello 23.30 Petäjävedellä sattuneessa vesiliikenneonnettomuudessa.

Paikkakuntalaiset mies ja nainen olivat alittamassa moottoriveneellä valtatie 23:a Solikkosalmessa Petäjäveden vanhan kirkon hautausmaan kohdalla, kun vene törmäsi kovassa vauhdissa siltapilariin. Vene oli matkalla pohjoisesta etelään.

Poliisin tietojen mukaan molemmat henkilöt joutuivat veden varaan. Vuonna 1957 syntynyt venettä kuljettanut mies selvisi pintanaarmuilla, mutta matkustajana ollut nainen sai törmäyksessä hengenvaarallisia vammoja pään alueelle.

Keski-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Mikko Porvalin mukaan hälytyksen onnettomuudesta teki ohikulkija noin 15–20 minuuttia turman jälkeen. Onnettomuusvene oli hytitön lasikuituvene, joka oli varustettu 9,9 hevosvoiman perämoottorilla.

Onnettomuudessa loukkaantunut nainen on kuljetettu hoitoon Kuopion yliopistolliseen keskussairaalaan. Hänen tilansa oli Porvalin mukaan sunnutnaina päivällä yhä vakava, vaikka välitöntä hengenvaaraa ei enää ollut.

Veneen kuljettajaa on kuulusteltu, mutta hän ei ole kyennyt antamaan vastauksia kaikkiin tapaukseen liittyviin seikkoihin. Porvalin mukaan kuljettaja oli onnettomuushetkellä tuntuvasti juopunut. Onnettomuuden mahdollisia silminnäkijöitä ei ole tavoitettu.

Poliisi tutkii tapahtumaa vesiliikennejuopumuksena ja vammantuottamuksena.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .