Poliisi etsii tekijöitä: Kaksi uhkaavaa paloa kolmessa tunnissa – samassa osoitteessa

Poliisi tutkii Jyväskylän Kypärämäessä tehtyä vakavaa ilkivaltaa, joka aiheutti uhkaavia tilanteita kerrostaloalueella maanantaina.

Pelastuslaitos sai maanantaina kaksi tehtävää Kypärämäkeen Keihäsmiehenkatu 4:ään, jossa sijaitsevissa kerrostaloissa oli tahallisesti sytytetty palamaan ovikoristeita. Ensimmäinen hälytys tuli kello 17.18 ja toinen kello 20.

Molemmilla kerroilla paikalle kutsuttiin myös poliisi.

Pelastuslaitoksen mukaan tulipaloista aiheutui aineellisia vahinkoja, mutta kerrostaloja ei tarvinnut evakuoida. Molemmissa tapauksissa kerrostalohuoneistojen ovet vaurioituivat, ja lisäksi toisella kerralla talon rakenteita jouduttiin purkamaan, jotta palon sammuminen saatiin varmistettua.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen palomestari Pentti Partasen mukaan kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, vaan vastaavaa ilkivaltaa on tehty useampia kertoja vuodenvaihteen molemmin puolin.

– Nämä ovat uhkaavia tilanteita, joihin on syytä suhtautua vakavasti. Paitsi että ilkivallasta tulee aineellisia vahinkoja, tietysti myös asukkaat säikähtävät, Partanen sanoo.

Poliisi selvitti ovikoristeiden sytyttäjiä alueella maanantai-iltana, mutta kello 21 mennessä ei tekijää tai tekijöitä oltu tavoitettu.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .