Vaken uudeksi toimitusjohtajaksi Paula Laine Sitrasta

Valtion kehitysyhtiö Vake saa uuden toimitusjohtajan Sitrasta. Vaken hallitus on valinnut yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Paula Laineen, joka on toiminut Sitran ennakointi- ja strategiajohtajana.

Laine aloittaa Vaken toimitusjohtajana ensi maanantaina.

Vakea johtanut Taneli Tikka kertoi kuukausi sitten väistyvänsä toimitusjohtajan paikalta, kun hänen seuraajansa on valittu. Hän kertoi syyksi pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallituksen ohjelman.

Vake perustettiin vuonna 2016, kun valtion omistajapolitiikkaa linjattiin uudelleen Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aikana. Kehitysyhtiön tarkoituksena on luoda uutta yritystoimintaa. Tavoite on keskittyä uuteen teknologiaan ja luoda Suomeen osaamiskeskittymiä.

Laine on toiminut Vaken hallituksessa

Vaken hallituksen puheenjohtaja Reijo Karhinen sanoo tiedotteessa, että Laineen koko työuran yhteinen nimittäjä on ollut strategian, organisaatioiden ja liiketoiminnan kehittäminen.

Vaken asiat ovat Laineelle jo ennestään tuttuja, sillä hän on kuulunut Vaken hallitukseen.

–  Vaken hallituksen jäsenenä hän tuntee vahvassa murrosvaiheessa olevan yhtiön sisältäpäin ja olemme yksimielisiä siitä, että hän on paras henkilö ottamaan yhtiön ohjat heti haltuunsa sekä käynnistämään nopealla aikataululla strategiatyön yhdessä hallituksen ja omistajan kanssa, Karhinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.