Valamon luostari aloittaa viskin valmistamisen

Heinävedellä Etelä-Savossa sijaitseva Valamon luostari aloittaa syksyllä luostariviskin valmistamisen. Se valmistetaan mallastetusta ohrasta, vedestä ja hiivasta kypsyttämällä vähintään kolme vuotta tammitynnyrissä. Ensimmäisiä pullotteita Alkon valikoimiin voidaan odottaa vuoden 2018 kevätpuolella.

Tislaamoinvestointi on noin miljoona euroa. Vuodessa on määrä tuottaa 120 000 litraa puhdasta alkoholia. Tuotanto käynnistetään syksyllä heti tislauspannujen ja tuotantotilojen valmistuttua.

Viskiliiketoiminnasta odotetaan merkittävää lisää sekä Valamon Luostarin kävijäkuntaan että liiketoiminnan tuottoihin. Tislaamotoiminta tulee työllistämään suoraan kaksi vakituista ympärivuotista työntekijää ja kausiluontoisia tynnyrinpyörittäjiä.

Tuotekehitystä on tehty neljä vuotta yhdessä ilomantsilaisen Hermannin viinitilan kanssa. Yhteistyötä on aiemmin ollut viinien ja liköörien valmistuksessa. Valamon kirkkoviiniä valmistetaan seurakunnille.