Valamon luostarissa aloitetaan viskin valmistaminen

Valamon luostarissa aloitetaan syksyllä luostariviskin valmistaminen. Viski valmistetaan mallastetusta ohrasta, vedestä ja hiivasta ja sitä kypsytetään vähintään kolme vuotta tammitynnyrissä. Ensimmäisiä pullotteita Alkon valikoimiin voidaan odottaa vuoden 2018 keväällä, mutta tynnyreiden varaaminen on jo mahdollista.

Tislaamotoiminta tulee työllistämään kaksi vakituista, ympärivuotista työntekijää sekä kausiluontoisia tynnyrinpyörittäjiä.

Valamon viskitislaamon rakentaminen maksaa noin miljoona euroa. Investoinnilla hankitaan myös tuotantovälineet sekä rakennetaan valmistus- ja kypsytyskapasiteettia. Vuositasolla luostarissa tehdään noin 120 000 litraa puhdasta alkoholia.

Luostariviskin valmistaa Valamon Luostarin Tislaamo. Valamon luostari on valmistanut aiemmin mietoja ja väkeviä viinejä Hermannin Viinitila Oy:n kanssa. Valamon kirkkoviiniä on valmistettu seurakuntien käyttöön. Myös viski tullaan valmistamaan yhteistyössä Hermannin Viinitila Oy:n kanssa.