Valitus Akaan opettajien lomautuksista kaatui hallinto-oikeudessa

Hallinto-oikeus on hylännyt OAJ:n valituksen viimevuotisista lomautuksista Akaassa Pirkanmaalla. Oikeuden mukaan valtuusto sai hyväksyä talousarvion, jossa otettiin huomioon lomautukset.

OAJ:n paikallisyhdistys vaati, että talousarvio ja henkilöstösuunnitelma kumotaan siltä osin, kuin se koskee opetushenkilöstön ja lastentarhanopettajien lomautuksia.

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden mukaan valtuusto sai päättää siitä, että lomautukset näkyivät vuoden 2014 talousarvion palkkamäärärahoissa. Oikeus huomautti myös, että päätöksellä ei varsinaisesti ratkaistu lomautusten toteuttamista. Kaupunginhallitus päätti viikon pituisista lomautuksista vasta myöhemmin.

OAJ vetosi valituksessaan siihen, että kaupunki ei etukäteen suunnitellut, miten turvataan oppilaiden oikeus opetukseen.

Uusimmat

Kotimaa

Diplomaattiuraa tekevä Joonas Könttä lähtee Jyväskylästä ehdolle eduskuntaan

Supon päällikkö ei edelleenkään ota kantaa Airiston Helmi -rikosjutun merkitykseen kansalliselle turvallisuudelle – ”KRP tutkii vakavia talousrikoksia”

Tutkimus: Suomalaisteinit juovat vähemmän alkoholia kuin eurooppalaisnuoret keskimäärin

Nelostie siirtyy rinnakkaistielle Äänekosken pohjoispuolella

Valaistuja noppakuutioita, led-valopuita, valosateenvarjoja ja vesikanistereista tehty jättinorsu – katso kartalta, mitä kaikkea Jyväskylän valoviikonloppu tarjoaa

Asianajajaliitosta erotetun Heikki Lampelan valitus ei mennyt läpi – hovioikeus piti erottamisen voimassa

Supo: Länsi-Euroopassa vapautuu lähivuosina yli 200 terrorismirikoksista tuomittua vankia – mentoreita terroristeille yhä enemmän

Poliisi: Lääketieteelliseen pyrkinyt sai huonot pisteet, sormeili rikoskumppanin kanssa vastauksiaan ja vaati oikaisua

Eino Nissinen jahkasi ja kuunteli kymmentä lastaan – lähtee ehdolle eduskuntaan

Raaseporin tasoristeysonnettomuudesta ei syytettä kuorma-autoa kuljettaneelle varusmiehelle –  ei voinut nähdä lähestyvää kiskobussia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.