Valitut Palat listasi poliitikot: Häneen suomalaiset luottavat

Pääministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on poliitikko, johon suomalaiset luottavat eniten. Toiseksi vahvinta luottamusta kansan keskuudessa nauttii perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Valitut Palat mittasi kansalaisten luottamusta poliitikkoihin avoimella kysymyksellä viime vuoden lopulla.

Kolmanneksi eniten luottamusääniä saa tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tutkimus toteutettiin vuoden 2012 lopulla. 1342 vastaajaa nimesi avoimeen kysymykseen poliitikon, johon luottaa eniten.

Kataista pitää luotettavimpana poliitikkona 19 prosenttia vastaajista. Soiniin luottaa 15 prosenttia ja Niinistöön 12 prosenttia vastaajista. Jutta Urpilaista pitää luotettavimpana 7 prosenttia vastaajista. Hän on listassa sijalla neljä.

Soini alle 50-vuotiaiden miesten suosikki

Jyrki Kataiseen luottavat erityisesti yli 50-vuotiaat. Katainen nauttii naisten keskuudessa hieman laajempaa luottamusta kuin miesten keskuudessa.

Timo Soini sen sijaan on alle 50-vuotiaiden miesten suosikki. Sauli Niinistöön luottavat niin ikään erityisesti alle 50-vuotiaat, mutta hän on naisten keskuudessa hieman suositumpi kuin miesten.

Tarja Halonen vetoaa selvästi enemmän naisiin kuin miehiin. Neljä prosenttia kyselyyn vastanneista naisista sanoi luottavansa eniten Tarja Haloseen. Vain yksi prosentti miehistä sanoi pitävänsä Tarja Halosta luotettavimpana poliitikkona.

Luottamuslista näyttää tältä:

1. Jyrki Katainen (kok.)

2. Timo Soini (ps.)

3. Sauli Niinistö

4. Jutta Urpilainen (sd.)

5. Alexander Stubb (kok.)

6. Juha Sipilä (kesk.)

7. Tarja Halonen (sd.)

Kymmenen luotetuimman poliitikon joukkoon yltävät myös työministeri Lauri Ihalainen (sd), ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) ja Paavo Väyrynen (kesk), jotka kukin saavat luotetuimman arvosanan noin kahdelta prosentilta vastaajista. Noin kahden prosentin luottamus mitattiin myös Mauri Pekkariselle, Paavo Arhimäelle, Ben Zyskowiczille ja Päivi Räsäselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.