Valokuva voi auttaa mökkimurron selvittämisessä

Kesähuviloiden kohentunut varustelutaso lisää myös varkaiden kiinnostusta mökkejä kohtaan. Kesämökkiseutuna tunnetun Etelä-Savon poliisista arvioidaan, että mökkimurrot ovat alueella lisääntyneet tänä vuonna runsaasti.

Virkavalta kehottaa mökkiläisiä merkitsemään talven ajaksi mökille jätetyt tavarat ja valokuvaamaan irtaimiston.

– Ottakaa mahdollisimman paljon yleiskuvia, joissa näkyvät ne käkikellot ja seinätaulut, vinkkaa vanhempi konstaapeli Juha Puustinen Etelä-Savon poliisista.

Kuvista on apua paitsi poliisille myös vakuutusyhtiölle, josta saa kuvien avulla helpommin korvauksia vahingoista.

– Murtohälyttimet ovat hyvä keino suojata kesähuvilaa. Etävalvonnan voi rakentaa nykyisin suhteellisen edullisesti, kertoo puolestaan sisäministeriön poliisiylitarkastaja Robin Lardot.

Viranomaisten mukaan mökkimurrot ovat Suomessa yleensä paikallisten tekemiä, ja riskialttein vuodenaika on syksy. Murtoja tehdään erityisesti Etelä-Suomessa ja Savossa, missä on paljon kesäasuntoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.