Valtiovarainministeri Lintilä lupaa budjetissa ennustettavuutta ja luotettavuutta – ei kertonut, milloin haittaverot tulevat voimaan

Valtionvarainministeri Mika Lintilä (kesk.) mukaan valtiovarainministeriön budjetilla osoitetaan, että hallitusohjelmasta ja hallituksen talouslinjasta pidetään kiinni.

Lintilä kertoo, että maailmalta on tullut paljon viestiä, joka on tuonut talouteen epävakaisuutta. Hänen mukaansa budjetin painopiste on niissä toimissa, joihin pystyy kansallisesti vaikuttamaan ja sitä kautta tukemaan Suomen taloutta.

Hänen mukaansa toimilla lisätään luottamusta ja ennustettavuutta siten, että talouden haasteisiin voidaan vastata.

Lintilä painottaa, että talouden suurin haaste on ihmisten työllistäminen.

–  Se nousee ykköstavoitteeksi. Meidän on saatava työllisyyttä kasvatettua.

Hänen mukaansa työllistäminen on myös yritysten kannalta äärettömän tärkeää, sillä yritykset ovat sanoneet suurimmaksi ongelmakseen osaavan työvoiman löytämisen. Myös investointeja Lintilän mukaan tarvitaan.

Lintilä ei kuitenkaan valottanut työllisyystoimia sen tarkemmin, vaan työllisyydestä rakennetaan hänen mukaansa kokonaispaketti

Lintilä ei myöskään avannut sitä, milloin hallituksen suunnitelmat haittaverot tulevat voimaan. Hänen mukaansa ne käydään läpi ja jaksotukset tullaan selvittämään.

Budjettia sorvataan hyytyvän kasvun keskellä

Valtiovarainministeriö on kokoontunut tänään Espoon Moisniemeen viimeistelemään omaa ehdotustaan. Ministeriöt ovat tehneet omia menoesityksiään valtiovarainministeriölle jo aiemmin kesällä.

Lintilän mukaan talouden tilannekuva on yhteinen hänen ja virkamiesten kanssa. Tarkkoihin lukuihin on tarkoitus mennä myöhemmin iltapäivällä ja huomenna.

Valtiovarainministeriö neuvottelee myöhemmin tässä kuussa muiden ministeriöiden kanssa. Hallituksen varsinainen budjettiriihi on syyskuun puolivälissä.

Budjettia sorvataan hidastuvien kasvulukujen keskellä. Valtiovarainministeriö ennusti kesäkuussa Suomen talouden kasvavan tänä vuonna 1,6 prosenttia ja ensi vuonna 1,2 prosenttia.

Valtion budjetti eli talousarvio on vuosittainen valtion taloutta ja varainhoitoa koskeva suunnitelma, jossa päätetään budjettitalouden meno- ja tuloarvioista ja tarvittaessa alijäämän kattamiseen otettavasta velasta.

Vuoden 2019 budjetin loppusumma oli yli 55 miljardia euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Veneilijät tarkkana Keski-Suomessa! Tuuli puhalsi kaksi veden varaan Kangasniemellä – onneksi oli pelastusliivit ja tarkka mökkiläinen

Alaikäisten seksuaalisesta häirinnästä epäilty vangittiin – 34-vuotiasta miestä epäillään asiattomasta koskettelusta, ehdottelusta ja videokuvaamisesta Helsingin Kannelmäessä

Jyväskylän satamasta löytyi ruumis – poliisi ei epäile tapauksessa rikosta

Noin 12 000 uutta alokasta aloittaa palveluksensa maanantaina – Näin moni heistä pääsee alokkaaksi Tikkakosken Ilmasotakoululle

Keski-Suomen koronanollat jatkuvat – koko maassa tartuntojen määrä nousi kuudella

Oulussa SPR:n Kontti-myymälästä löytyi käsikranaatti myyntiin tuotujen tavaroiden joukosta – SPR löytyneestä kranaatista: "Lahjoitusesine, todennäköisesti vanha sotamuisto"

Suomessa todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa

Ammoniakkivuoto Valion tehtaalla Janakkalassa – vaaratilanne on ohi

Mopomiitti kokosi satoja ihmisiä perjantai-iltana Jyväskylään – poliisi tutkii kokoontumisrikkomuksena

Seinäjoen Prisman Kultatähti-koruliikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta, kertoo yrittäjä – kaikki kultasormukset ja kultaketjut varastettiin, saaliin arvo yli 300  000 euroa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.