Valtuusto erotti Joutsan perusturvalautakunnan

Ukkonen jyrähteli valtuustosalin yläpuolella, kun Joutsan kunnanvaltuusto päätti erottaa perusturvalautakunnan äänestyslukemin 13–11.

Erottamista oli esittänyt valtuuston valitsema tilapäinen valiokunta. Sen mielestä perusturvalautakunta on työskennellyt pääosin hyvin ja yhteistyökykyisesti, mutta tästä huolimatta lautakunta oli valiokunnan mielestä menettänyt valtuuston luottamuksen.

Valiokunnan mukaan yksi perusturvalautakunnan jäsen oli käyttäytynyt osin uhkailevasti, sopimattomasti ja epäkunnioittavasti esittelijöitä ja joitakin lautakunnan jäseniä kohtaan.

Valiokunnan mukaan monet kokoukset olivat venyneet huomiota herättävästi ja oikaisuvaatimuksia sekä valituksia oli tehty poikkeuksellisen paljon. Tämä oli käynyt kunnalle taloudellisesti poikkeuksellisen kalliiksi.

Perusturvalautakunnan puheenjohtaja Sari Hovila (kesk.) piti väitteitä kalleudesta erikoisina.

– Itse jouduin lukemaan näistä väitteistä lehdestä, Hovila sanoi.

Tilapäisen valiokunnan jäsenenä ollut vihreiden Lea-Elina Nikkilä jätti valiokunnan esitykseen eriävän mielipiteen. Valtuuston kokouksessa hän esitti, että lautakuntaa ei erotettaisi.

Omat kiemuransa asiaan toi työoikeiden professori emeritus Seppo Koskinen, jolta oli pyydetty lausunto joulukuussa esiin tulleeseen perusturvalautakuntaa koskevaan häirintäasiaan. Hän oli lausuntonsa yhteydessä esittänyt, että lautakuntaa ei erotettaisi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .