Pikavipit: Näiden kaupunkien esimerkkejä Jyväskylä haluaa seurata

Jyväskylän kaupunginvaltuutetut haluaisivat seurata Tampereen ja Kouvolan esimerkkiä, jossa pikaluottomainonta on kielletty kaupungin omistamilla mainospaikoilla.

Rauman, Mikkelin ja Haminan tapaan nyt myös Jyväskylä on tehnyt valtuustoaloitteen pikaluottomainonnan kieltämiseksi.

Aloitteen tekivät Sinuhe Wallinheimo ja 40 muuta kaupunginvaltuutettua.

"Vastuullisessa markkinataloudessa tulee olla rohkeutta tarvittaessa rajoittaa toimintaa, jonka sosiaaliset ja kansantaloudelliset haitat ovat paljon suuremmat kuin henkilökohtaiset hyödyt. Esitämme kaupunginhallitukselle, että se ryhtyy toimiin pikaluottomainonnan kieltämiseksi kaupungin omistamilla mainospaikoilla", aloitteessa sanotaan.

Aloitteen mukaan Jyväskylän kaupungilla on tällä hetkellä kuusi mainospaikkasopimusta neljän eri yrityksen kanssa. Niistä tuoreimpaan, pysäkkikatossopimukseen, onkin jo sisällytetty ehto, joka kieltää pikaluottojen mainonnan.

Ulkomainonta-alan yrittäjät eivät kuitenkaan näe ongelmana itse mainontaa.

"Syitä on etsittävä itse pikavippijärjestelmästä, kuten ylisuurista koroista sekä lainojen maksamisesta lainoilla", JCDeaux Finland Oy:n lausunto kuuluu.

Toinen toimija, Clear Channel Suomi Oy taas näkee, että koska toimiala on sallittu, voidaan sitä kohdella kuten muidenkin alojen mainostajia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .