Valtuutettu kuvasi kokouksen Periscopeen – aiheutti kärhämän

Keuruun kaupunginvaltuuston kokouksia voi jatkossa seurata netissä suorana lähetyksenä. Tähän päädyttiin valtuustossa maanantaina sen jälkeen, kun Joonas Röppäsen (ps.) Periscope-suoratoistopalvelun kautta lähettämä videointi oli aiheuttanut melkoisen kärhämän.

Ensimmäinen neuvonpito käytiin kokouksen alussa, kun kävi ilmi, että Röppänen aikoo videoida salissa. Suurelle osalle valtuutetuista tuli käsitys, että taltiointi tulee yksityiskäyttöön.

Kesken kokouksen selvisi kuitenkin, että valtuuston istunto menee Facebook-sivuston linkin kautta Twitterin omistaman sosiaalisen Periscope-palvelun välityksellä nettiin. Röppänen ilmoitti tulkitsevansa lähetyksen yksityiskäytöksi, koska kukaan ei saa siitä kaupallista hyötyä.

Moni närkästynyt valtuutettu taas teki Röppäselle selväksi, ettei yksityisen vastakohta ole kaupallisuus, vaan julkisuus ja että Facebook-linkitys jos mikä on julkista. Vedit meitä höplästä, paheksui esimerkiksi Tapio Paappanen (kok.)

– Valtuuston kokous on julkinen tapahtuma, johon kaikki ovat tervetulleita ja jossa ei ole salattavaa. Tästä eteenpäin kokoukset laitetaan sähköisesti nettiin kaikkien katsottavaksi, puhalsi puheenjohtaja Lauri Oinonen (kesk.) kiistan lopulta poikki.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .