Vanha navetta tuhoutui rajussa palossa – kukko ja 8 kanaa kuolivat liekkeihin

Vanha navetta tuhoutui täysin rajussa tulipalossa Saarijärven Tarvaalassa perjantaina. Pelastuslaitos sai hälytyksen Majakoskentiellä syttyneestä tulipalosta noin kello 9.15, ja kun ensimmäiset yksiköt ehtivät palopaikalle, rakennus oli jo täyden palamisen vaiheessa ja liekit löivät erittäin korkealle.

Parin–kolmensadan neliön kokoinen rakennus ei ollut enää varsinaisessa navettakäytössä, mutta siellä asui kukko ja kahdeksan kanaa. Palomestari Jaakko Heinonen kertoo, että eläimet kuolivat tulipalossa.

Tiili- ja puurakenteinen vanha navettarakennus oli syttynyt kanalan puolelta, jossa oli lämmityslaite. Poliisi tutkii syttymissyytä.

Rakennuksen toisella puolella oli muun muassa asukkaiden käytössä olleet auto, vanha asuntovaunu ja polkupyöriä. Vanhempi konstaapeli Joose Neuvonen Sisä-Suomen poliisista kertoo, että ne kaikki tuhoutuivat tulipalossa. Tuhoutuneen omaisuuden arvosta ei ollut heti tietoa.

Aivan palaneen rakennuksen vieressä on konehalli, jota pelastuslaitos suojeli jäähdyttämällä vedellä. Sen vahingoista ei ollut heti tietoa, mutta ainakaan rakennus ei syttynyt tuleen.

Samassa pihapiirissä muutaman kymmenen metrin päässä sijaitseva asuinrakennus ei ollut palomestari Heinosen mukaan vaarassa. Paloa oli sammuttamassa enimmillään yli kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .