Vanhainkodissa vieraileva JYP kannustaa muitakin seuroja ja yhdistyksiä vapaaehtoistyöhön

JYPin edustusjoukkue vieraili perjantaina Jyväskylässä Keljon vanhainkodissa tapaamassa pitkäaikaishoidon vanhuksia. Kyseessä oli jo perinteeksi muodostunut ulkoilupäivä, joka järjestettiin kuudetta kertaa.

– Vierailu onnistui jälleen yli odotusten. Joukkue oli paikalla runsaslukuisesti ja ilmojen haltijakin suosi tapahtumaa. Asiakkaat olivat silmin nähden mielissään vieraistaan, Sanna Lahdenperä Jyväskylän kaupungin vanhuspalveluista kertoi.

Vierailun ohjelmaan kuului ulkoilun lisäksi vapaamuotoista jutustelua kahvikupin ääressä. Elävästä musiikista vastasi Niko Saloheimo.

Jyväskylän vanhuspalvelujen yksiköissä käy viikoittain useita vapaaehtoistoimijoita tervehtimässä asukkaita.

– Vapaaehtoiset ulkoilevat asukkaiden kanssa tai lukevat heille. Vapaaehtoisilta ei vaadita mitään erityistaitoja. Ikääntyneille iloa tuo pelkkä läsnäolo ja jutustelu arkipäivän asioista, ohjaaja Helena Hjelt sanoi.

JYPin valmentaja ja joukkueenjohtaja Ari-Pekka Siekkinen kertoi seuran haluavan kannustaaa toiminnallaan muitakin urheiluseuroja ja yhdistyksiä vapaaehtoistyöhön.

– Pelaajille on hieno kokemus tavata ikäihmisiä ja pysähtyä miettimään elämää myös aktiiviuran jälkeen. Toivottavasti seuramme voi toimia esimerkkinä ja kannustajana uusille vapaaehtoisille tahoille tärkeän työn tekemisessä, Siekkinen sanoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .