Vanhanen: Häkämiehen avaukseen oli pakko puuttua

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) sanoo puuttuneensa puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) puheisiin Suomen komissaarin paikasta, koska halusi katkaista asiaan liittyvän spekuloinnin.

Pääministerin ärhäkkä reagointi ehdotukseen ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) ehdokkuudesta EU:n ulkoministeriksi on herättänyt hämmästystä.

Vanhanen sanoi tänään radiossa Pääministerin haastattelutunnilla, että kun kyseessä oli selkeästi poliittinen avaus, hänen oli pakko reagoida. Muuten spekulaatiot olisivat lähteneet käymään.

– Ellen olisi reagoinut asiaan, tänään olisi todennäköisesti kysytty, eikö tämä asia ole pääministerin hanskassa. Arvioin eilen, kun kaupungissa satuin olemaan, että paras reagoida tähän heti, hän selvitti.

Vanhanen tekee koko ajan lobbaustyötä saadakseen komissaari Olli Rehnille mahdollisimman vahvan salkun seuraavasta komissiosta, jonka jäsen myös EU:n ulkoministeri olisi, jos virka perustetaan. Hän kokee kokoomuksen hämmentäneen Häkämiehen avauksella hanketta, jota puolueen puheenjohtaja Jyrki Katainen on ilmoittanut edelleen tukevansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Keski-Suomessa ei uusia koronatartuntoja – nollapäivä jo kuudes putkeen

Jyväskylään kaksi Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkkiä – Katso lista kunniamerkin saaneista keskisuomalaisista

Ensimmäiset ravintolat avasivat ovensa Jyväskylässä – Ylä-Ruthilla asiakkaita jonoksi asti

Oulun sataman läheltä vedestä löytyi kuollut ihminen

Syyttäjä: United Brotherhoodin johtaja määräsi kymmenien kilojen amfetamiinikaupasta – paluumatkalla Jyväskylästä autosta löytyi 12 000 euroa ja jakelulista

Katso riemukas kuvasarja: Nuoret oriit pääsivät laitumelle Saarijärven Lannevedellä – ilo otettiin heti irti

Turvakotien asiakasmäärä jatkoi kasvuaan viime vuonna – suurin osa asiakkaista on kokenut väkivaltaa kauan

United Brotherhoodin liivit katosivat myös Keski-Suomesta – Helvetin enkeleiden tulosta maakuntaan ei viitteitä: "Henkilöt eivät ole hävinneet ja heitä on ollut rikostutkinnan kohteina"

Matalikkoon ajautunut purjevene hinattiin satamaan Jyväskylässä

Hammaslääkäri Ömer Acar, 31, sai jo lapsuudessa taloustiedon oppitunnin – "Isä otti setelit käteensä ja näytti konkreettisesti, mitä niille tapahtuu"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.