Vanhanen: Venäjän neuvottelukutsuun suhtauduttava ennakkoluulottomasti

Suomen Venäjän-suurlähetystö ei ollut ainakaan vielä puoleenpäivään mennessä saanut virallista kutsua Venäjän kokoukseen.

Keskustan presidenttiehdokas, kansanedustaja Matti Vanhanen perää ennakkoluulotonta suhtautumista Venäjän neuvottelukutsuun. Venäjän varapuolustusministeri kertoi maanantaina Rossijskaja Gazeta -lehdelle tarjoavansa mahdollisuuden neuvotteluille Suomelle, Ruotsille ja Nato-maille, jotta merellä ja ilmassa voitaisiin välttää välikohtauksia.

Suomen Venäjän-suurlähetystö ei ollut ainakaan vielä puoleenpäivään mennessä saanut virallista kutsua Venäjän kokoukseen, jossa on määrä keskustella Euroopan sotilaallis-poliittisesta tilanteesta, kerrottiin ulkoministeriöstä STT:lle.

Vanhanen toteaa lähettämässään kannanotossa, että mahdollisten neuvotteluiden sisältö on vielä epäselvä, joten se tarjoaa Venäjälle mahdollisuuden hioa sisältöä mahdollisen palautteen perusteella.

Hän muistuttaa, että mahdollisissa neuvotteluissa on haettava ratkaisua, jossa huomioidaan tavoite vähentää sotilaallisten vahinkojen riski lentoliikenteessä ja punottava meriliikenne samaan kokonaisuuteen. Vanhanen lisäisi luottamusta Itämerellä askel kerrallaan supistamalla sotilasteknisten harjoitusten näyttävyyttä kuluneesta kesästä. Hän jatkaa kuitenkin, että myönteisestä suhtautumisesta huolimatta vastausta ei pidä antaa yksin, vaan mahdollisuudesta on keskusteltava muiden kutsun saaneiden maiden kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.